Kokeile kuukausi maksutta

Kiinteistömaailma: Asuntokauppa jarruttaa isoissa kaupungeissa, maakunnissa vilkkaampaa

Vaikka koko maan heinäkuun luvut jäivätkin selvästi viime vuoden vastaavasta ajankohdasta, ylittyivät Kiinteistömaailma-ketjun viime vuoden kauppamäärät muun muassa Riihimäellä, Seinäjoella, Mikkelissä, Joensuussa, Kajaanissa ja Rovaniemellä.

Kiinteistömaailmassa asuntokauppa kävi heinäkuussa liki neljänneksen viime vuoden vastaavaa verkkaisemmin.

Kiinteistönvälitysyhtiö Kiinteistömaailma kertoo tehneensä heinäkuussa yhteensä 847 asunto- ja kiinteistöjen kauppaa.  Vuotta aiemmin heinäkuussa määrä oli 1077 kauppaa, mikä kertoo asuntokaupan rauhoittumisesta viime vuoden vastaavaan ajankohtaan nähden.

Kauppa-aktiivisuus laski viime vuoteen nähden erityisesti suurimmissa kaupungeissa, mutta useissa maakuntakaupungeissa kauppoja tehtiin jopa viime vuoden heinäkuun luvut ylittäen, kertoo toimitusjohtaja Risto Kyhälä.

”Arki-inflaatio ja koronnousuun liittyvät pelot purevat, ja se näkyy kaupan hidastumisena. Vaikuttaa siltä, että osa asunnonostajista otti heinäkuussa tuumaustauon katsoakseen, mihin suuntaan tilanne kehittyy”, Kyhälä arvioi.

Vaikka koko maan heinäkuun luvut jäivätkin selvästi viime vuoden vastaavasta ajankohdasta, ylittyivät Kiinteistömaailma-ketjun viime vuoden kauppamäärät muun muassa Riihimäellä, Seinäjoella, Mikkelissä, Joensuussa, Kajaanissa ja Rovaniemellä.

Viime vuoden tasolle tai hiukan sen yli yllettiin lisäksi Lappeenrannassa, Savonlinnassa, Varkaudessa, Lohjalla ja Porvoossa. Lisäksi maakuntakeskusten kehyskunnista kauppamäärät kasvoivat hieman mm. Kempeleessä, Kangasalla ja Pirkkalassa.

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Kiinteistömaailma: Asuntokauppa jarruttaa isoissa kaupungeissa, maakunnissa vilkkaampaa”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat