Kokeile kuukausi maksutta

KOVA selvitti: Vuokra-asuntokannan korjausvelka uhkaa kohtuuhintaista asumista

Rakennusten kunnossapito ja korjausrakentaminen vaativat KOVAn mukaan isoja investointeja, jotka samalla kuitenkin uhkaavat kohtuuhintaista asumista. Valtion tulisikin luoda pysyviä avustusmekanismeja, joilla edistetään yleishyödyllisten asuntotoimijoiden asuntokannan korjaamista.

 

Rakennusten kunnossapito ja korjausrakentaminen vaativat KOVAn mukaan entistä osaavampaa työvoimaa ja isoja investointeja, jotka samalla kuitenkin uhkaavat kohtuuhintaista asumista. Kuvassa kaupungin vuokratalo Helsingin Lassilassa.

Kohtuuhintaisten vuokra- ja asumisoikeustalojen omistajat KOVA ry:n selvityksen mukaan sen jäsenyhteisöjen asuntokanta on jo suhteellisen vanhaa ja useilla kiinteistöllä on edessään korjausrakentamista. Remonttitarvetta lisäävät myös EU:n asettamat energiatehokkuus- ja vähähiilisyystavoitteet.

Lisäksi kiinteistökanta uudistuu vain noin 1–1,5 prosenttia vuodessa. KOVAn jäsenyhteisöissä huonokuntoisia kiinteistöjä on korjattu, mutta niitä on myös purettu.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “KOVA selvitti: Vuokra-asuntokannan korjausvelka uhkaa kohtuuhintaista asumista”

Viimeisimmät näkökulmat