Kokeile kuukausi maksutta

Sairaalasta syntyy koulu – lähes 200-vuotiaat alkuperäiset kattotuolit säilyivät yhä käytössä

Carl Ludvig Engelin aikanaan sairaalaksi suunnittelema, myöhemmin VTT:n toimisto- ja laboratoriokäytössä toiminut 195-vuotias kiinteistö Helsingin Kalevankadulla muuntuu koulukäyttöön. Suojellun arvorakennuksen uusi käyttäjä on Helsingin ranskalainen koulu.

Kalevankatu 48:n liki 200-vuotiaassa talossa sijaitsee saneerauksen jälkeen ranskalainen Jules Verne -koulu. Kuva: Jussi Helttunen

Helsingissä, kuten lähes kaikkialla muuallakin Suomessa, 1800-luvun ensimmäiseltä puoliskolta säilynyt rakennus on harvinaisuus. Kalevankatu 48:aan vuonna 1827 valmistunut kahden talon kiinteistö on toiminut sairaalana pääosan tähänastisesta historiastaan. Helsingin pommituksissa toinen sairaalarakennuksista vaurioitui, mutta säilyi silti käyttökunnossa. Sittemmin rakennukset muunnettiin toimisto- ja laboratoriokäyttöön. Muun muassa VTT:n ballistinen laboratorio toimi tässä osoitteessa, kunnes rakennukset jäivät kymmeneksi vuodeksi tyhjilleen ennen kuin HGR Property Partners osti ne kaksi vuotta sitten Senaatti-kiinteistöiltä.

Tämä artikkeli on tilaajille

Kirjaudu sisään

Tilaa Rakennuslehti

Tilaus sisältää viikkolehden ja yhden käyttäjätunnuksen digiin.

Tilaa ryhmädigi

Ryhmätilaus sisältää haluamasi määrän käyttäjätunnuksia digiin.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Sairaalasta syntyy koulu – lähes 200-vuotiaat alkuperäiset kattotuolit säilyivät yhä käytössä”

Viimeisimmät näkökulmat