Kokeile kuukausi maksutta

Sairaalasta syntyy koulu – lähes 200-vuotiaat alkuperäiset kattotuolit säilyivät yhä käytössä

Carl Ludvig Engelin aikanaan sairaalaksi suunnittelema, myöhemmin VTT:n toimisto- ja laboratoriokäytössä toiminut 195-vuotias kiinteistö Helsingin Kalevankadulla muuntuu koulukäyttöön. Suojellun arvorakennuksen uusi käyttäjä on Helsingin ranskalainen koulu.

Kalevankatu 48:n liki 200-vuotiaassa talossa sijaitsee saneerauksen jälkeen ranskalainen Jules Verne -koulu. Kuva: Jussi Helttunen

Helsingissä, kuten lähes kaikkialla muuallakin Suomessa, 1800-luvun ensimmäiseltä puoliskolta säilynyt rakennus on harvinaisuus. Kalevankatu 48:aan vuonna 1827 valmistunut kahden talon kiinteistö on toiminut sairaalana pääosan tähänastisesta historiastaan. Helsingin pommituksissa toinen sairaalarakennuksista vaurioitui, mutta säilyi silti käyttökunnossa. Sittemmin rakennukset muunnettiin toimisto- ja laboratoriokäyttöön. Muun muassa VTT:n ballistinen laboratorio toimi tässä osoitteessa, kunnes rakennukset jäivät kymmeneksi vuodeksi tyhjilleen ennen kuin HGR Property Partners osti ne kaksi vuotta sitten Senaatti-kiinteistöiltä.

Kun Helsingin ranskalainen koulu kiinnostui tiloista ja opetuskäyttö varmistui uudeksi käyttötarkoitukseksi, oli toimittava tehokkaasti, jotta kunnostetut tilat ehtivät riittävän valmiiksi ennen kuluvan kuukauden puoliväliä ja lukuvuoden alkua.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Olen jo tilaaja

Rekisteröidy

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Sairaalasta syntyy koulu – lähes 200-vuotiaat alkuperäiset kattotuolit säilyivät yhä käytössä”

Viimeisimmät näkökulmat