Kokeile kuukausi maksutta

Seinäjoen keskustaan rakennetaan vähintään 400 miljoonalla – Kaupunki haluaa lisätä asukkaiden määrää keskustassa 50 prosentilla

Seinäjoen keskustassa on muutaman vuoden sisällä toteutettu ja toteutetaan kymmeniä rakennushankkeita, joiden yhteenlaskettu kerrosneliömäärä nousee noin 250000:een.

YIT rakentaa Seinäjoen aseman ykkösvaiheessa Veturikortteli-kokonaisuuden, johon tulee kaupungin perhepalvelukeskus Aallokko, uusi asemahalli, liiketiloja, toimistotiloja yrityksille, asuin- ja liikerakennuksia sekä pysäköintitalo.

Tällä vuosikymmenellä toteutuvien investointien arvo on vähintään 400 miljoonaa euroa.

”Olemme jo saaneet muun muassa uuden Keskustorin, maanalaisen parkkitalon, useita aiempaa korkeammalle kurottavia kerrostaloja, pankin suomalaisen pääkonttorin ja kuusisalisen elokuvateatterin. Lähivuosina asemasta alkaa rakentua todellinen kaupunkilaisten ja matkaajien palvelukeskittymä ja myös merkittävä työskentelyalue. Luvassa on myös kokonaisia kortteleita moderneja kerrostalokoteja lisääntyvälle asukasmäärälle. Tavoitteemme onkin lisätä asukkaiden määrää keskustassa 50 prosentilla noin 11000:een”, kaupunginjohtaja Jaakko Kiiskilä sanoo tiedotteessa.

Seinäjoella rakentavat muun muassa YIT, Peab, Lakea ja Fincap Rakennus.

”Keskustassa valmistuu syksyn aikana iso asuinrakennus Asunto-oy Seinäjoen Vieno ja alkamassa on aseman iso urakka. Rakennamme aseman ykkösvaiheessa Veturikortteli-nimeä kantavan kokonaisuuden, johon tulee kaupungin perhepalvelukeskus Aallokko, uusi asemahalli, liiketiloja, toimistotiloja yrityksille, asuin- ja liikerakennuksia sekä noin 450 autopaikan pysäköintitalo. Rakennusvaiheen laajuus on noin 25000 neliömetriä”, YIT:n aluejohtaja Mikael Snellman kertoo.

Fincap Pohjanmaa oy:n toimitusjohtaja Juha Pöntisen mukaan yhtiö on mukana kehittämässä lukuisia asumista ja työntekoa palvelevia kiinteistökokonaisuuksia kumppaneidensa kanssa Seinäjoen alueella. Fincap Pohjanmaan taustalla on entinen Pallas Rakennus Pohjanmaa oy, jonka osakekannan Fincap ja Gapcon ostivat kesäkuussa 2021.

Fincap on toteuttamassa esimerkiksi Patruunakorttelia, johon rakentuu vielä kuusi kerrostaloa, joihin tulee lähes kolmesataa asuntoa ja liiketiloja. Niin sanotulle Lehtisen tontille nousee kokonainen kortteli asuinkerrostaloja ja liiketiloja. Luvassa on kokonaan uudesti rakennettava vehreä ja nykyaikainen korttelikokonaisuus juna-aseman välittömässä läheisyydessä.

”Investointipaikkana Seinäjoen keskusta on mielenkiintoinen sekä uudisrakentamisen että olemassa olevien kiinteistöjen kehittämisen osalta. Olemmekin investoineet kuluneen kolmen vuoden aikana miljoonia kiinteistöjen uudistamiseen ydinkeskustassa. Tähän päälle sitten vielä uudet rakennetut kiinteistöt”, Fincapin omistajiin kuuluva kiinteistösijoittaja Raimo Sarajärvi sanoo.

Myös Seinäjoen kaupunki pyrkii vahvistamaan keskustan viihtyisyyttä. Keskustorille on juuri valmistunut paviljonki, joka palvelee erilaisten tilaisuuksien järjestämisessä. Lapsille on valmistunut uusi, täysin uniikki avaruusaiheinen leikkipuisto. Lakeudenpuistosta muovautuu tapahtumapuisto, jonne rakennetaan muun muassa skeittiparkki ja paikka esiintymislavalle.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Seinäjoen keskustaan rakennetaan vähintään 400 miljoonalla – Kaupunki haluaa lisätä asukkaiden määrää keskustassa 50 prosentilla”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat