Kokeile kuukausi maksutta

Spinverse teki yrityskaupat Ruotsissa

Innovaatiokonsultointiin erikoistunut suomalaisyhtiö Spinverse on tehnyt yrityskaupat Ruotsissa ja laajentaa edelleen vihreään siirtymään ja digitalisaatioon liittyviä palveluitaan.

Spinversen hankelistalle kuuluu esimerkiksi LuxTurrim5G-hanke. Kuvassa hankkeen aikana kehitetty älypylväsreitti, joka johtaa Keran asemalta Nokian pääkonttorille. Valkoinen suurempi alusta älypylvään päällä on droonin laskeutumis- ja latausalusta. Kuva: LuxTurrim5G-hanke

Spinverse ja ruotsalainen Impact Management Consulting Group International yhdistävät operatiiviset toimintansa.

Göteborgissa pääkonttoriaan pitävä IMCG on innovaatio-organisaatio, jonka päätoimialana on kehittää ja johtaa mittavia Euroopan komission ja Ruotsin valtion rahoittamia yhteistyöhankkeita. Magnus Andersson ja Jonas Norrman perustivat yrityksen vuonna 2008.

Yhtiön asiakaskuntaan kuuluu yrityksiä, jotka ratkovat esimerkiksi energiakriisin haasteita ja  edistävät siirtymää kestävämpiin energiaratkaisuihin sekä kehittävät älykaupunki- ja liikkuvuusinnovaatioita.

Spinverse on tunnetaan innovaatiokonsulttiyhtiönä, joka johtaa ja tuo yhteen laajoja teollisuusjohtoisia t&k-hankkeita ja ekosysteemejä. Yhtiöllä on toimipisteet Suomessa, Ruotsissa ja Saksassa.

Spinverse tekee yhteistyötä monien isojen suomalaisten ja ruotsalaisten yritysten sekä globaalien yhtiöiden kanssa. Näitä ovat esimerkiksi Nokia, ABB, Sandvik, Stora Enso, Siemens ja Philips.

Yrityskauppa vahvistaa Spinversen ja IMCG:n yhteistä palvelutarjoomaa, jonka avulla asiakkaat edistävät kasvuaan ja ratkovat maailmanlaajuisia haasteita esimerkiksi hakemalla rahoitusta vähäpäästöisiä teknologioita rahoittavan Innovaatiorahaston 38 miljardin euron kokonaisbudjetista.

”Voimien yhdistäminen Spinversen kanssa on merkittävä uusi askel IMCG:n mission toteuttamisessa, jonka tarkoituksena on ratkoa maailmanlaajuisia ongelmia tieteen ja teknologian keinoin. Spinversen kansainvälinen verkosto ja hyvin dokumentoitu palveluportfolio, digitaalinen rahoitushakualusta ja monipuolinen huipputiimi auttaa meitä saavuttamaan tavoitteemme nopeammin” ruotsalaisyhtiön toimitusjohtaja Lill Andréasson kertoo yrityskauppatiedotteessa.

”Elämme Spinversellä jännittäviä kasvun aikoja”, Spinversen perustaja ja hallituksen puheenjohtaja Pekka Koponen kertoo.

Voimien yhdistämisen myötä Spinversen henkilöstö kasvaa lähes sataan asiantuntijaan. Yritykset ovat auttaneet asiakkaitaan saamaan yhteensä yli miljardi euroa julkista rahoitusta.

”Pelkästään tänä kesänä autoimme asiakkaitamme saamaan lähes 200 miljoonan euron rahoituksen kehittämään innovatiivisia ratkaisuja ja tuotteita muun muassa eurooppalaiselle maataloudelle, terveydenhuollolle ja Euroopan puolustukseen”, Spinversen toimitusjohtaja Laura Koponen sanoo.

Spinversen ja IMCG:n yhteisen liikevaihdon arvioidaan ylittävän 12 miljoonaa euroa vuoden 2022 loppuun mennessä, ja asiakkaita on 25 maassa. Yhtiön tavoitteena on saavuttaa 40 miljoonan euron liikevaihto vuoteen 2027 mennessä orgaanisen kasvun ja uusien yritysostojen avulla.

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Spinverse teki yrityskaupat Ruotsissa”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat