Kokeile kuukausi maksutta

Suunnittelutoimisto Ponvia kokonaan A-Insinöörien omistukseen

Enemmistö Ponvian osakkeista siirtyi A-Insinööreille jo alkukesästä yhdyskuntasuunnittelutoimisto Plaanan yrityskaupan myötä.

Yksikönjohtajana jatkava Ponvian toimitusjohtaja Tuomo Järvenpää (oik.) ja A-Insinöörien toimialajohtaja Vesa Järvinen Helsingin Jätkäsaaressa Rokkiporkkana-sillalla. Ponvia vastasi Hyväntoivonpuiston taitorakenteiden suunnittelusta.

Suunnittelu- ja konsulttiyhtiö A-Insinöörit on ostanut silta-, vesi- ja satamarakenteita suunnittelevan Insinööritoimisto Ponvia Oy:n loputkin osakkeet. Enemmistöosuus Ponviasta siirtyi A-Insinööreille yhdyskuntasuunnittelutoimisto Plaanan yrityskaupan yhteydessä kesäkuun alussa.

”Ponvia on alalla arvostettu, laatuun sitoutunut suunnittelukumppani, jonka arvot ja osaaminen sopivat erinomaisesti asiakas- ja kasvutavoitteisiimme. Saamme palvelutarjoomaamme myös uutta vesi- ja satamasuunnittelun erikoisosaamista”, toimialajohtaja Vesa Järvinen sanoo tiedotteessa.

Vuonna 2005 perustetun Ponvian palveluihin kuuluu rakenneteknisen suunnittelun lisäksi rakennuttamis- ja projektinjohtopalveluita. Parhaillaan Ponvia toimii muun muassa Hailuodon kiinteän yhteyden sekä Oulun vuoden 2025 asuntomessualueen ranta- ja taitorakenteiden suunnittelijana.

Ponvia jatkaa toimintaansa nykyisellä nimellään osana A-Insinöörien yhdyskunta- ja ympäristösuunnittelun toimialaa. Ponvian toimitusjohtaja Tuomo Järvenpää jatkaa yksikönjohtajana.

Kaikki 20 työntekijää jatkavat A-Insinööreissä vanhoina työntekijöinä. Viimeaikaisten Ponvian, Plaanan, Silvean ja Airlonin ostojen myötä A-Insinöörit työllistää Oulun talousalueella yli 160 ihmistä. Yhdyskuntasuunnittelun sekä silta- ja vesirakenteiden suunnittelun yksiköiden lisäksi palveluihin kuuluvat talonrakennuttamisen konsultoinnin ja talotekniikan suunnittelun yksiköt.

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Suunnittelutoimisto Ponvia kokonaan A-Insinöörien omistukseen”

  1. A-Insinöörit kasvaa nyt pääomasijoittajien rahoilla kuten mm. Sitowise aikanaan ja nyt Raksystems jne. On tietenkin hyvä kysyä, onko se kasvua, kun ostaa yrityksen. A-Insinöörit kasvaa, mutta firmoja poistuu. Todellinen kasvu on nolla, ellei keksitä asiakkaille uusia palveluita, joita ennen ei ole tarjottu markkinoille. Tai uusia markkinoita ulkomailta.

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat