Kokeile kuukausi maksutta

Tilastokeskus: Rakennuslupien myönnetty kuutiomäärä väheni edelleen vuoden 2022 toisella neljänneksellä

Vuoden 2022 kesäkuun lupien ja aloitusten liukuvavuosisumma oli keskimäärin 40 miljoonaa kuutiometriä.

Kemin biotuotetehdas valmistuu vuoden 2023 kolmannella neljänneksellä. Kuva: Nina Susi

Tilastokeskuksen mukaan rakennuslupia myönnettiin vuoden 2022 toisella neljänneksellä 10,2 miljoonaa kuutiometriä, joka oli 35 prosenttia vuodentakaista vähemmän. Rakennushankkeita aloitettiin 11,9 miljoonaa kuutiometriä, eli 12 prosenttia vähemmän kuin vuotta aiemmin.

Vuoden 2022 ensimmäisen puolen vuoden aikana myönnettiin rakennuslupia 19,2 miljoonaa kuutiometriä ja rakennushankkeita aloitettiin 20 miljoonan kuutiometrin edestä. Rakennuslupia myönnettiin toisella neljänneksellä 12 919 asunnolle, joka on 13 prosenttia vähemmän kuin vuotta aiemmin.

Asuinrakennushankkeita aloitettiin toisella neljänneksellä 4,5 miljoonaa kuutiometriä, prosentin vähemmän kuin vuotta aiemmin. Valmistuneiden rakennushankkeiden kuutiomäärä kasvoi viisi prosenttia vuodentakaisesta.

Rakentamisen volyymi on kuitenkin edelleen kasvussa. Käynnissä olevan rakennustuotannon kiinteähintainen arvo eli volyymi kasvoi vuoden 2022 huhti–kesäkuussa viisi prosenttia vuodentakaisesta. Asuinrakentamisen volyymi kasvoi 10 prosenttia ja muu kuin asuinrakentamisen volyymi yhden prosentin vuodentakaisesta.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Tilastokeskus: Rakennuslupien myönnetty kuutiomäärä väheni edelleen vuoden 2022 toisella neljänneksellä”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat