Kokeile kuukausi maksutta

Vapaarahoitteisten perheasuntojen vuokrat nousivat selvästi toisella neljänneksellä

Vapaarahoitteisten asuntojen vuokrat olivat laskusuunnassa, mutta nyt suuntaus näyttäisi ainakin hetkeksi vaihtuneen.

Vapaarahoitteisten asuntojen vuokrat nousivat vuoden 2022 huhti-kesäkuussa pääkaupunkiseudulla 0,3 prosenttia vuodessa. Muualla Suomessa nousu oli 1,0 prosenttia.

”Vapaarahoitteiset vuokrat ovat olleet laskusuunnassa osassa kasvukeskuksia vuosineljänneksen ajan, mutta nyt suuntaus näyttäisi ainakin hetkellisesti vaihtuneen”, Tilastokeskuksen yliaktuaari Martti Korhonen kertoo tiedotteessa.

Vapaarahoitteisten perheasuntojen vuokrat ovat kasvukeskuksissa nousseet selvästi edellisen vuosineljännekseen verrattuna. Turussa nousua oli eniten eli 1,9 prosenttia.

”Helsingissä vapaarahoitteisten asuntojen vuokrat nousivat liki kaikissa huonelukuluokissa tammi-maaliskuun lukuihin nähden, mikä viittaisi vuokra-asuntojen kysynnän vahvistumiseen.”

Korhonen huomauttaa, että kyse on yhden vuosineljänneksen tuloksista, joten käänteestä puhuminen saattaa olla ennenaikaista.

Eniten vapaarahoitteisten asuntojen vuokrat nousivat edellisestä vuosineljänneksestä kehyskunnissa. Niissä nousua oli 1,3 prosenttia.

Aluekohtaiset erot korostuvat

Vuositasolla vuokrien kehityksen aluekohtaiset erot korostuvat. Vapaarahoitteisten yksiöiden vuokrat nousivat pääkaupunkiseudulla ainoastaan 0,1 prosenttia vuodessa, kun taas muualla Suomessa yksiöiden vuokrien vuosimuutos oli 1,1 prosenttia.

ARA-vuokra-asunnoissa kehitys on tasaisempaa: tuetut vuokrat nousivat vuodessa pääkaupunkiseudulla prosentin ja muualla maassa hieman tätä enemmän, 1,1 prosenttia.

Suurissa kaupungeissa vapaarahoitteisen yksiön kuukausivuokran mediaani vaihteli toisella neljänneksellä Helsingin 750 eurosta Oulun 505 euroon.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Vapaarahoitteisten perheasuntojen vuokrat nousivat selvästi toisella neljänneksellä”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat