Kokeile kuukausi maksutta

Y-Säätiö rakennuttaa Helsinkiin modernin asumisyksikön

Parkkila-talo on tarkoitettu pysyväksi asunnoksi asunnottomuutta kokeneille ihmisille. Asukkaiden elämää tuetaan tiiviisti Asunto ensin -mallin mukaisesti.

Helsingin Siltamäkeen rakennetaan Parkkila-talo. Havainnekuva: Kirsti Sivén & Asko Takala Arkkitehdit

Yhteiskunnallinen vuokra-asuntotoimija Y-Säätiö rakennuttaa Helsingin Siltamäkeen Parkkila-talo -nimeä kantavan asumisyksikön. Se on tarkoitettu asunnottomuutta kokeneille ihmisille pysyväksi omaksi kodiksi. Osoitteeseen Pallomäenkuja 1 rakennettava Parkkila-talo korvaa aiemman samalla tontilla sijainneen Sillanpirtti-asumisyksikön.

Uusi Parkkila-talo on jatkumoa Helsingin kaupungin toiveelle, jonka mukaan alueella tulee olla tuettua asumista. Alueella on ollut tuettua asumista Sillanpirtin rakentamisvuodesta 1970 alkaen.

Helsingin kaupunki on sitoutunut poistamaan asunnottomuuden vuoteen 2025 mennessä. Ilman Parkkila-talon kaltaisia asumisratkaisuja tavoitteen saavuttaminen olisi hankalaa.

Kohteen rakennustyöt on aloitettu ja asumisyksikön arvioidaan valmistuvan loppuvuodesta 2023. Aiempi asumisyksikkö on ollut useita vuosia tyhjillään sen huonon kunnon vuoksi. Rakennus puretaan, kun Parkkila-talon rakennustyöt alkavat.

“Uuden kiinteistön suunnittelussa on kiinnitetty erityistä huomiota siihen, että se sopii alueelle. Tontilla aiemmin sijainneeseen taloon verrattuna Parkkila-talo istuu hienosti alueen ympäristöön. Kaksikerroksisen kiinteistön rakennusmateriaaleissa toistuvat vaaleat sävyt”, Y-Säätiön rakennuttamisjohtaja Pekka Kampman sanoo.

Talon ovat suunnitelleet Kirsti Sivén & Asko Takala Arkkitehdit. Urakoitsijana toimii Rakennuspetäjä.
Kohteeseen valmistuu 31 vuokrayksiötä, joissa on oma keittiö ja kylpyhuone.

Rakennuksen kahden siiven väliin jää katettu torimainen yhteistila, joka mukautuu erilaisiin kokoontumisiin tai yleisötilaisuuksiin. Tila on asukkaiden ja naapuruston käytössä.

Asumisyksikön asukasvalinnoista vastaa Helsingin kaupunki. Parkkila-taloon muuttavat asukkaat saavat vahvaa tukea asumiseensa. Suoja-Pirtti ry:n vajaan kymmenen hengen työntekijätiimi tukee asukkaitaan ympäri vuorokauden.

 

 

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Y-Säätiö rakennuttaa Helsinkiin modernin asumisyksikön”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat