Kokeile kuukausi maksutta

Yle: Kouluprojektin hintalappu yli kaksinkertaistumassa Sodankylässä

Vuotson kouluhankkeen kustannusarvio on nousemassa rajusti Sodankylässä. Asiasta kertoi Yle Uutiset.

Kunnan vuoden 2022 talousarvion investointiosassa kouluhankkeelle on varattu puolen miljoonan euron määräraha. Maanantaina 8. elokuuta kunnan tekninen lautakunta käsittelee talousarvion nostamista noin 1,25 miljoonaan euroon. Kunnanvaltuusto päättää mahdollisesta korotuksesta 25. elokuuta.

Vanha Vuotson koulu purettiin aiemmin tänä vuonna osittain. Siitä jätettiin jäljelle käyttökelpoinen liikuntasali. Vuotson koulu -hanke sisältää uuden laajennusosan rakentamisen sekä vanhasta koulusta säästyneen rakennuksen saneerauksen. Uuteen osaan tulee muun muassa ruokala.

Olemassa olevan rakennuksen liikuntasalin tukitilojen saneeraukseen liittyvistä asbesti- ja haitta-ainepuruista sekä näiden tilojen uudelleenrakentamisesta aiheutuu lisäkustannuksia aiempaan arvioon verrattuna. Sodankylän vs. tekninen johtaja Ville Pyhäjärvi perustelee kustannusarvion korotusta Ylelle myös kireällä aikataululla.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Yle: Kouluprojektin hintalappu yli kaksinkertaistumassa Sodankylässä”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat