Kokeile kuukausi maksutta

Korona ja sota nostaneet rakennusalan yritysten kriisivalmiutta – ”Yleinen herääminen on tapahtunut helmikuun lopun jälkeen”

Parin viime vuoden häiriöt normaalioloihin ensin koronan ja sittemmin Venäjän hyökkäyssodan takia ovat kohottaneet rakennusalan yritysten varautumista kriisitilanteisiin. Näin arvioivat alan huoltovarmuutta edistävän Rakennuspoolin johtohenkilöt.

Rakennuspoolin yrityksiä osallistui Merivoimien järjestämään valmiusrakentamisharjoitukseen Turussa toukokuussa 2022. Kuva: Puolustusvoimat

Poolin pääsihteeri Juha Kaitera Rakennusteollisuus RT:stä kertoo, että jo korona-aikana yrityksissä muodostettiin kriisiryhmiä esimerkiksi materiaalien tai työvoiman saatavuuteen ja koronatoimiin liittyen.

”Nyt Venäjän hyökkäyssota on tuonut vahvan tason noston valmiudesta, varautumisesta ja liiketoiminnan jatkuvuudesta huolehtimiseen isossa osassa yrityksiä, pk-puolelta suuriin pörssiyhtiöihin. Pienemmissä yrityksissä on myös mietitty asioita esimerkiksi polttoainehuoltoon ja muuhun energian saantiin liittyen. On mietitty myös kyberturvallisuutta. Sellainen yleinen herääminen on tapahtunut helmikuun lopun jälkeen”, Kaitera kertoo Rakennuslehdelle.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Korona ja sota nostaneet rakennusalan yritysten kriisivalmiutta – ”Yleinen herääminen on tapahtunut helmikuun lopun jälkeen””

Viimeisimmät näkökulmat