Kokeile kuukausi maksutta

Rakennusalan työturvallisuus kääntyi taas huonompaan suuntaan – pienet yritykset ja aliurakoitsijat suurimmassa vaarassa

Rakennusalan yritysten palkansaajille tapahtui viime vuonna 13 445 työtapaturmaa. Työtapaturmien taajuus nousi pitkästä aikaa.

Seinä kaatui rakennustyömiehen jalkojen päälle. Kuva: Jukka Grondahl / HS

Määrässä ei tapahtunut juurikaan muutosta vuodesta 2020, mutta koska vuonna 2021 rakennusalalla tehtyjen työtuntien lukumäärä laski, työpaikkatapaturmien taajuus kääntyi nousuun. Taajuus oli viime vuonna 58,9 työpaikkatapaturmaa miljoona tehtyä työtuntia. Vuonna 2020 taajuus oli 55,1.

Rakennusalan työpaikkatapaturmista noin 55 prosenttia sattui erikoistuneessa rakennustoiminnassa, noin 38 prosenttia talonrakentamisessa ja noin 7 prosenttia maa- ja vesirakentamisessa vuonna 2021. Erikoistuneella rakennustoiminnalla tarkoitetaan varsinaista rakennustyötä edeltäviä valmistelutöitä ja töiden viimeistelyyn kuuluvia töitä kuten LVI- ja sähköasennuksia.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Olen jo tilaaja

Rekisteröidy

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Rakennusalan työturvallisuus kääntyi taas huonompaan suuntaan – pienet yritykset ja aliurakoitsijat suurimmassa vaarassa”

Viimeisimmät näkökulmat