Kokeile kuukausi maksutta

Reipas muutos torninostureiden työturvallisuudessa – ”Velvoitteita on jouduttu antamaan vain murto-osa muutaman vuoden takaisesta”

Työsuojeluviranomaisen valvontahavaintojen mukaan torninostureiden työturvallisuus on parantunut.

Vantaan Jokiniemessä torninosturi romahti joulukuun lopussa 2019 rakenteilla olleen kerrostalon päälle. Lukijan kuva: Miro Hagberg

Muutamia vuosia sitten torninosturit kaatuilivat valtakunnalliseksi ykkösuutiseksi. Samoihin aikoihin myös työsuojelutarkastuksilla havaittiin runsaasti puutteita torninostureiden työturvallisuudessa.

"Esimerkiksi vuonna 2019 Pohjois-Suomen alueella tehtiin 29 työsuojelutarkastusta, joilla annettiin 112 velvoitetta laittaa torninosturin työturvallisuus lainsäädännön edellyttämälle tasolle. Tämän vuoden aikana vastaavia tarkastuksia on nyt tehty parisen kymmentä ja velvoitteita on jouduttu antamaan vain murto-osa muutaman vuoden takaisesta", kertoo tarkastaja Markku Oravainen Aluehallintovirastosta.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Reipas muutos torninostureiden työturvallisuudessa – ”Velvoitteita on jouduttu antamaan vain murto-osa muutaman vuoden takaisesta””

Viimeisimmät näkökulmat