Kokeile kuukausi maksutta

Vanhojen osakeasuntojen hinnat laskivat suurissa kaupungeissa

Suurten kaupunkien ulkopuolella hinnat nousivat elokuussa vuoden takaisesta.

Kiinteistönvälittäjien kautta tehtyjen kauppojen määrä on pudonnut.

Tilastokeskuksen ennakkotietojen mukaan vanhojen osakeasuntojen hinnat laskivat elokuussa kuudessa suurimmassa kaupungissa 0,2 prosenttia. Pääkaupunkiseudulla laskua tapahtui 0,4 prosenttia. Hintojen lasku oli suurinta Helsingissä. Myös Turussa hinnat laskivat.

Suurten kaupunkien ulkopuolella hinnat nousivat 1,5 % verrattuna vuoden takaiseen.

Muualla kuin suurissa kaupungeissa hinnat nousivat 1,5 prosenttia verrattuna vastaavaan ajankohtaan vuotta aikaisemmin. Suurista kaupungeista hinnat nousivat elokuussa eniten Vantaalla ja Espoossa vuodentakaisesta.

Hinnat ovat laskeneet heinäkuusta ympäri Suomea. Koko maassa hinnat nousivat 0,4 prosenttia vuoden 2021 vastaavasta ajankohdasta ja laskivat 1,4 prosenttia heinäkuusta. Elokuussa kiinteistönvälittäjien kautta tehtiin 9 prosenttia vähemmän vanhojen kerros- ja rivitaloasuntojen kauppoja kuin vuosi sitten.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Vanhojen osakeasuntojen hinnat laskivat suurissa kaupungeissa”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat