Kokeile kuukausi maksutta

Yksiöiden osuus pompahtaa ylös Hoasissa – Syy ei yllätä

Hoasin asuntotarjonta kasvaa tänä syksynä ja talvena.

Helsingin Kalasatamaan valmistui Työpajankadulle opiskelija-asuntoja elokuussa 2022. Kuva: Hoas

Helsingin seudun opiskelija-asuntosäätiö Hoasille valmistuu puolen vuoden sisällä uusia asuntoja yhteensä 594. Uusista asunnoista 80 prosenttia on yksiöitä. Syy yksiöiden suosimiseen johtuu opiskelijoiden toiveista.

Kasvaneen asuntotuotannon taustalla ovat valtioneuvoston asuntopoliittiset toimenpide-ehdotukset vuosiksi 2021-2028. Opiskelija-asuntojen tuotantoa halutaan lisätä niin, että vuosikymmenen lopulla opiskelija-asunto on korkeakouluopiskelijoiden piirissä yleisin asumismuoto nykyisen vapaarahoitteisen vuokra-asumisen sijaan.

Asukkaat muuttivat Helsingin Kalasatamaan ja Espoon Vermonniittyyn valmistuneisiin uusiin kohteisiin elo-syyskuun taitteessa. Helsingin Myllypuroon valmistuu yhteensä neljä kohdetta, joista kahteen pääsee muuttamaan joulukuussa.

”Itä-Helsingissä yksiöiden tarjonta on rajallisempaa, joten haluamme tuoda alueelle opiskelijoille mieluisia asuntovaihtoehtoja Myllypuron kampuksen läheisyyteen. Uusien talojen myötä kampuksen tuntumaan syntyy iso opiskelijaelämän keskittymä”, Hoasin toimitusjohtaja Matti Tarhio kertoo.

Hoasin Nuorten asumisen trendit 2022 -tutkimuksen mukaan yksiö on opiskelijoiden keskuudessa suosituin asuntomuoto. Opiskelijat kaipaavat entistä enemmän oman asunnon rauhaa, riittävästi tilaa ja mieluista asuinaluetta.

Yksiöiden suosioon vaikuttaa myös etäopiskelun arkipäiväistyminen. Tutkimuksen mukaan kodista on tullut toisiksi suosituin opiskeluympäristö oppilaitoksen jälkeen, mikä on nostanut entisestään yksiöiden kysyntää verrattuna soluasuntoihin.

Hoasissa yksiöiden osuus on myös noussut, kun tarkastellaan Hoasin koko asuntokantaa: vuonna 2016 asunnoista 26 prosenttia oli yksiöitä, nyt luku on noussut 32 prosenttiin.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Yksiöiden osuus pompahtaa ylös Hoasissa – Syy ei yllätä”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat