Kokeile kuukausi maksutta

Itärata nimitti toimitusjohtajan

Suomen valtio omistaa Itärata oy:stä yli puolet.

Itärata oy suunnittelee raideyhteyttä lentoaseman ja Kouvolan välille. Kuvituskuva Kouvolan aseman ratapihalta: GRK

Itärata oy:n hallitus on valinnut diplomi-insinööri, kauppatieteiden maisteri Petteri Portaankorvan yhtiön toimitusjohtajaksi. Portaankorva siirtyy vakituisen toimitusjohtajan tehtävään yhtiön väliaikaisen toimitusjohtajan tehtävästä välittömästi.

Portaankorva on työskennellyt Itäradan väliaikaisena toimitusjohtajana kesäkuun 2022 alusta lähtien. Tätä ennen hän työskenteli johtotehtävissä Kouvolan kaupungin palveluksessa, Kaakkois-Suomen ELY-keskuksessa ja Tiehallinnon Kaakkois-Suomen tiepiirissä. Viimeisin pesti oli Kouvolan kehitysjohtajuus.

Itäradan toimialana on Lentorata–Porvoo–Kouvola nopeaan junayhteyteen liittyvä raideliikenneinfrastruktuurin suunnittelu rakentamisvalmiuteen asti.

Suomen valtion osuus yhtiössä on 51 prosenttia. Lisäksi osakkaina yhtiössä ovat 24 kaupunkia tai kuntaa, jotka ovat Porvoo, Kouvola, Helsinki, Lappeenranta, Kuopio, Mikkeli, Joensuu, Imatra, Pieksämäki, Kajaani, Iisalmi, Siilinjärvi, Lieksa, Kitee, Nurmes, Lapinlahti, Suonenjoki, Mäntyharju, Askola, Parikkala, Taipalsaari, Rautjärvi, Lapinjärvi ja Myrskylä.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Itärata nimitti toimitusjohtajan”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat