Kokeile kuukausi maksutta

Hailuotoon rakennetaan kaksi palkkisiltaa – pituudet huikeat 767 ja 740 metriä

Tulevaisuudessa Hailuotoon vie kaksi harvinaisen pitkää siltaa ja pengertie.

Hailuodon puoleinen Huikun silta. Kuva: Väylävirasto

Pohjois-Pohjanmaalla sijaitsevaan Hailuotoon pääsee tulevaisuudessa suoraan autolla, kun Oulun Riutunkarin ja Hailuodon Huikun välille rakennetaan kiinteä maantieyhteys. Allianssissa ovat Väylävirasto, rakentajaosapuolena GRK Suomi ja suunnittelijaosapuolina Afry sekä A-Insinööreihin kuuluvat Plaana ja Ponvia.

Yhteyden Perämeren suurimmalle saarelle muodostavat pengertie ja kaksi siltaa, jotka valmistuttuaan korvaavat nykyisen lauttaliikenteen. Uusi 8,4 kilometrin pituinen maantieyhteys nopeuttaa henkilö- ja tavaraliikennettä Hailuotoon. Pengertietä rakennetaan noin 6,9 kilometriä. Kahden sillan pituus on yhteensä noin 1,5 kilometriä.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Hailuotoon rakennetaan kaksi palkkisiltaa – pituudet huikeat 767 ja 740 metriä”

Viimeisimmät näkökulmat