Kokeile kuukausi maksutta

Tekoäly energiatalkoissa apurina – muutosvauhti on yhä liian hidas

Granlundin kehittämä tekoälysovellus säästää aikaa ja vaivaa energiakartoituksissa, kun kerralla voidaan kartoittaa jopa sata kiinteistöä.

Energiatalkoot – puhumattakaan vallitsevasta energiakriisistä – eivät ole vain lämpimikseen puhumista, vaan ne vaativat toimenpiteitä. EU-tasolla on sitouduttu vuoteen 2030 mennessä 55 prosentin päästövähennyksiin rakennuskannassamme, ja kokonaan hiilineutraali sen pitäisi olla vuoteen 2050 mennessä.

Tämän hetken vauhdilla tavoitetta ei saavuteta, koska riittäviä korjauksia tehdään vuositasolla ainoastaan yhteen prosenttiin rakennuksista. Sellaisia aitoja energiaremontteja, joissa säästettäisiin jopa 60 prosenttia tai enemmän energiaa, tehdään vain 0,3 prosenttiin kiinteistöistä vuodessa.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Tekoäly energiatalkoissa apurina – muutosvauhti on yhä liian hidas”

Viimeisimmät näkökulmat