Kokeile kuukausi maksutta

Tukes: Ruuvien tuoteselosteissa ja laadussa on petrattavaa – riskinä rakennelmien sortuminen

Tuotetiedot ovat puutteellisia ja testien perusteella useamman valmistajan ruuvit eivät täyttäneet standardin vaatimuksia eivätkä ilmoitettuja suoritustasoja.

Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) kertoo saaneensa ilmoituksia vaaratilanteista, joissa vääräntyyppinen ruuvi on aiheuttanut puurakenteisten telineiden ja rakennelmien sortumisia. Tukes on myös testauttanut eri valmistajien ruuveja ja selvittänyt, millaisin tiedoin irtoruuveja myydään kuluttajille ja ammattilaisille.

Rautakauppoihin tehdyillä valvontakäynneillä havaittiin, ettei irtokappaleittain myytävien kiloruuvien ilmastorasitusluokkaa ja tuotehyväksyntätietoa esitetä hyllyillä riittävän selkeästi. Hyvin usein tieto puuttui kokonaan.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Tukes: Ruuvien tuoteselosteissa ja laadussa on petrattavaa – riskinä rakennelmien sortuminen”

Viimeisimmät näkökulmat