Kokeile kuukausi maksutta

Vuoden sähköurakoitsija palkittiin – ”Se on tämä meidän sähköinen orkesterimme, jolla homma luonaa”

Sähkösuomilammin väestä kuvassa Sami Suomilammi (vas.), toimistosihteeri Tiina Kivelä, varastomies Jukka Niemi, sähköinsinööri Jari Mantila ja Harri Suomilammi. Kuva: Hanna Tuuri

Parkanolainen Sähkösuomilammi oy palkittiin Vuoden 2022 sähköurakoitsijana. Tunnustuksen vastaanottivat toimitusjohtaja Sami Suomilammi ja hallituksen puheenjohtaja Harri Suomilammi.

Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto STUL ry nimeää vuosittain jäsenistöstään sähköurakoitsijan, jonka toiminta ja tulokset ovat hyvä esikuva koko alalle. Palkinto jaettiin 24.11. Sähköurakoitsijapäivillä Tampereella.

Valitsijaraati arvosti perusteluissaan urakoitsijan liiketoiminnan kannattavuutta, vastuullista toimintatapaa, hyvää mainetta ja aktiivista osallistumista liiton toimintaan.

Kolme Suomilammin veljestä perusti parkanolaisen perheyritys Sähkösuomilammin vuonna 1981. Tuolloin Martti Suomilammi sai asennusoikeudet ja kaksi muuta veljestä, Erkki ja Harri Suomilammi, olivat opiskelleet sähköasentajiksi.

Sähkösuomilammi-konsernin liikevaihto oli viimeksi päättyneellä tilikaudella 12 miljoonaa euroa. Se tekee sähköurakointia käytännössä koko maassa. Puolustuskiinteistöt, Pirkanmaan osuuskauppa ja Kesko ovat asiakkaista kolme suurinta.

”Kauppakeskukset eri puolella Suomea ovat meille tärkeä asiakasryhmä. Yksi vahvuutemme on joustavuudessa eli teemme sähköurakointia käynnissä olevan kaupan ehdoilla”, Sami Suomilammi sanoo

Viime aikojen kohteista hän mainitsee muun muassa Sokos Hotel Ilveksen sähkösaneerauksen ja kauppakeskus Triplan sähköistykset.

”Osaavalle porukalle löytyy aina työtä”

Sami Suomilammi ja Harri Suomilammi ovat yrityksen pääomistajat. Yrityksessä työskentelee tällä hetkellä noin 35 asentajaa sekä muutama toimihenkilö. Tätä joukkoa omistajapari kiittää yrityksen tukipilariksi.

”Menestyksen tekijöinä haluamme nostaa esiin paitsi omat perheemme, jotka antavat vankkumattoman tuen yrittäjyyden arkeen, myös yhteen hiileen puhaltavan henkilökuntamme. Se on tämä meidän sähköinen orkesterimme, jolla homma luonaa”, he sanovat.

Sami Suomilammi sanoo olevansa positiivinen tulevaisuuden suhteen. Hän näkee talotekniikka-alan toimijoille runsaasti liiketoimintamahdollisuuksia. Sähköautoilun yleistyessä tarvitaan lisää latausasemia ja yksi merkittävä osa-alue ovat aurinkosähköjärjestelmät.

”Osaavalle ja hyvälle porukalle löytyy aina työtä. Ollaan joustavia, kun markkinat muuttuvat!”

Sami Suomilammi on työskennellyt useaan eri otteeseen Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto STULin hallituksessa ja vetänyt sen vaalivaliokuntaa.

Tällä hetkellä hän vaikuttaa sekä Salokin että Sähkötekniset Työnantajat STTA ry:n hallituksessa ja toimii STULin Pirkanmaan alueosaston puheenjohtajana.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Vuoden sähköurakoitsija palkittiin – ”Se on tämä meidän sähköinen orkesterimme, jolla homma luonaa””

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat