Kokeile kuukausi maksutta

Yle: Piispanmäen monitoimitalon kustannukset nousevat aiotusta miljoonilla euroilla

Maailmantilanne nostaa hintoja ja sitä myötä hankkeen kustannuksia, uutisoi Yle.

Kokkolan Piispanmäen monitoimitalon rakentamiskustannukset nousevat arvioidusta. Vielä viime vuonna kustannusten arvioitiin olevan noin 30 miljoonaa euroa, mutta hintojen nousu kasvattaa summaa noin 44 miljoonaan euroon, kertoo kaupungin rakennuspäällikkö Veli-Matti Isoaho.

Summa voi myös alittua, jos arvioidut riskit eivät toteudu. Kustannukset jaetaan tietyssä suhteessa (60–40) kaupungin ja urakoitsijoiden kesken aihealueilla, joiden kustannukset saattavat karata maailmantilanteen vuoksi. Niitä ovat esimerkiksi betonirakenne ja ikkunat.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Yle: Piispanmäen monitoimitalon kustannukset nousevat aiotusta miljoonilla euroilla”

Viimeisimmät näkökulmat