Kokeile kuukausi maksutta

Jyväskylän kaupunki myi kiinteistöjään 84 miljoonalla eurolla

Kansainvälinen infrastruktuurisijoittaja hankki sote-kiinteistöjä Jyväskylästä.

Ostetut kohteet ovat terveysasemia, vammaisten palveluyksikköjä, nuoriso- ja lastensuojeluyksikköjä sekä vanhustenhoitoyksikkö. Kuva: Jyväskylän kaupunki

Pohjoismainen infrastruktuurisijoittaja Infranode on saattanut päätökseen sosiaali- ja terveysalan infrastruktuuria koskevan kaupan Jyväskylässä. Kauppa koskee 100 prosentin omistusosuutta 13:sta yhteiskuntakiinteistöstä ja niiden tonteista Jyväskylässä.

Kohteet kattavat kaksi terveysasemaa, viisi vammaisten palveluyksikköä, viisi nuoriso- ja lastensuojeluyksikköä sekä yhden vanhustenhoitoyksikön. Kaikissa kohteissa jatketaan julkisen sektorin palvelemista pitkäaikaisena yhteistyönä.

Sosiaali- ja terveyspalvelut ovat Suomessa laajan uudistuksen kohteena. Vastuu kohteissa tuotettavien palveluiden järjestämisestä siirtyy Jyväskylän kaupungilta Keski-Suomen hyvinvointialueelle 1.1.2023.

Kokonaisarvoltaan noin 84 miljoonan euron sijoitus on lisäys Infranoden sosiaalisen infrastruktuurin salkkuun.

”Pitkäaikaiset sijoitukset yhteiskunnan kannalta tärkeisiin kohteisiin ovat Infranoden osaamisen ytimessä. Jyväskylän salkku on keskeinen osa alueellista sosiaali- ja terveydenhuollon palveluverkostoa”, sanoo Niikka Liimatainen, Infranoden sijoituspäällikkö ja Suomen maajohtaja.

Omistajanvaihdos ei vaikuta tilojen käyttöön. Kiinteistöjä hallinnoidaan paikallisesti yhdessä kiinteistö- ja kunnossapitopalvelujen tarjoajien kanssa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Jyväskylän kaupunki myi kiinteistöjään 84 miljoonalla eurolla”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat