Kokeile kuukausi maksutta

Tutkimus: Osa rakentajista altistui haitalliselle määrälle kvartsipölyä

Työnantajan ensisijainen tehtävä on huolehtia pölyntorjunnasta työmailla.

Purkutöissä joudutaan toisinaan edelleen tekemisiin vaarallisten aineiden kanssa. Kuvituskuva.

Työterveyslaitoksen, Lotus Demolition oy:n ja Tapaturva oy:n hankkeessa tutkittiin kvartsipölylle altistumista rakentamisen tehtävissä .Tavoitteena oli tunnistaa työtehtävät, joissa kvartsialtistuminen voi olla merkittävää sekä ohjeistaa niiden turvallinen toteutus. Hankkeessa arvioitiin myös erilaisten pölyntorjuntatoimien tehokkuutta altistumisen vähentämiseen.

Kvartsipölylle on asetettu sitova raja-arvo 0,1 mg/m3 vuodesta 2020 alkaen. Työtä ei saisi jatkaa, jos raja-arvo ylittyy. Hienojakoisen kvartsipölyn hengittämisen on todettu olevan yhteydessä useisiin ammattisairauksiin, kuten silikoosiin ja keuhkosyöpään.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Tutkimus: Osa rakentajista altistui haitalliselle määrälle kvartsipölyä”

Viimeisimmät näkökulmat