Kokeile kuukausi maksutta

EK: Neljännes yrityksistä suunnittelee lomautuksia – tukalinta on nyt pk-yrityksillä

Lomautuksia suunnitellaan eniten rakennusalalla, mutta sielläkin näkymät ovat hieman viime vuoden loppua valoisammat.

Kohonneilla energiakustannuksilla on edelleen merkittävä vaikutus yritysten lomautussuunnitelmiin. Peräti 86 prosentilla on energian hinnoista aiheutuvia kannattavuushaasteita ja lähes puolet yrityksistä ilmoitti, etteivät ne ole kyenneet siirtämään kohonneita raaka-aine- ja energiakustannuksia tuotteittensa hintoihin.

Yrityksillä on merkittäviä haasteita saada siirrettyä kohonneita energia- ja raaka-ainekustannuksia hintoihin. Erityisen haastava tilanne on alle 50 hengen yrityksillä, kertoo EK:n tuore yrityskysely.

Lomautuksia suunnittelevien yritysten määrä on kuitenkin kääntynyt alkuvuonna hienoiseen laskuun. Tammikuussa toteutetun kyselyn mukaan seuraavan puolen vuoden aikana lomautuksia suunnittelisi 26 prosenttia yrityksistä (28 prosenttia marras-joulukuussa 2022 tehdyssä kyselyssä).

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “EK: Neljännes yrityksistä suunnittelee lomautuksia – tukalinta on nyt pk-yrityksillä”

Viimeisimmät näkökulmat