Kokeile kuukausi maksutta

Pankkiirille ja perheelle tuomio sisäpiirin­tiedon väärin­käytöstä – puoliso ja isä ostivat 43 prosenttia noussutta Lemminkäistä

Oikeus ei saanut mitään selvitystä sisäpiirintiedon antamisesta sukulaisille. Käräjäoikeus kuitenkin katsoi, että oli ”häviävän pieni todennäköisyys” ostaa osakkeita muista syistä.

Lemminkäisen ja YIT:n sulautumisessa Lemminkäisen kaikki varat ja velat siirtyivät selvitysmenettelyttä YIT:lle ja Lemminkäinen purkautui.

Helsingin käräjäoikeus langetti torstaina tuomion Danske Bankissa työskennelleelle päällikkötason pankkiirille ja hänen perheenjäsenilleen sisäpiirintiedon väärinkäytöstä. Tuomio on harvinainen, sillä tuomion mukaan sisäpiirintiedosta hyötyi finanssialan ammattilaisen lähipiiri eikä sisäpiirientietoa saanut henkilö itse.

Käräjäoikeus tuomitsi pankkiirille 50 päiväsakkoa eli maksettavaa 2 750 euroa, hänen isänsä sai 35 päiväsakkoa eli maksettavaa 945 euroa ja puoliso sai 30 päiväsakkoa eli maksettavaa 360 euroa.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Pankkiirille ja perheelle tuomio sisäpiirin­tiedon väärin­käytöstä – puoliso ja isä ostivat 43 prosenttia noussutta Lemminkäistä”

Viimeisimmät näkökulmat