Kokeile kuukausi maksutta

Elohopeaa sisältävät loisteputket on poistettava käytöstä

Laajasti eri kohteissa käytetyt T8- ja T5-loisteputket poistuvat markkinoilta EU-alueella 24.8.2023 alkaen. Loisteputket korvataan LED-valoputkilla tai saneerataan uusiin valaisimiin. Loisteputkien myynti lopetetaan niiden sisältämän elohopean vuoksi, joka on vaarallista ympäristöllemme.

Vanhojen loisteputkivalaisimien modernisointi led-valaisimiksi on paras jättää alan ammattilaisille. Kuva: Assemblin

Osa loisteputkityypeistä poistuvat markkinoilta jo kevään 2023 aikana .Rengasmuotoiset loisteputkilamput (T5, T9) sekä pienoisloistelamput (CFLni) poistuvat markkinoilta 25.2.2023, loisteputkilamput (T5, T8) 25.8.2023. Lisäksi pinnikantaiset halogeenilamput (G4, GY6.35, G9) poistuvat myynnistä 1.9.2023.

Loisteputket korvataan led-valoputkilla tai -valaisimilla. Led-valaisimet ovat pitkäikäisiä verrattuna vanhoihin valonlähteisiin. Lisäksi ne syttyvät heti, kestävät tärinää ja ovat useimmiten ihmissilmälle miellyttävämpiä.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Elohopeaa sisältävät loisteputket on poistettava käytöstä”

Viimeisimmät näkökulmat