Kokeile kuukausi maksutta

LVI-alan oppilaitoksista työelämäkumppaneita – uusi malli parantaa tutkintojen laadunvarmennusta ja lisää yritysyhteistyötä

Ammatillisen koulutuksen laatua on kyseenalaistettu viime vuosina. Sen tuottamaa osaamista ei ole aina pidetty riittävänä. LVI-alalla koulutuksen työelämälähtöisyyttä ja tutkintojen laatua varmistetaan nyt LVI-Tekniset Urakoitsijat LVI-TU ry:n luomalla yhteistyömallilla, jossa on mukana alan oppilaitoksia ja yrityksiä sekä opetusalan asiantuntijoita.

Lvi-alan perusasioiden opetustilanne. Kuva: LVI-TU

LVI-Työelämäkumppani on oppilaitos, joka on sitoutunut tiettyihin laatunormeihin koulutusta ja tutkintoja järjestäessään. Mallissa korostuu paikallinen vuoropuhelu oppilaitoksen ja yritysten välillä.

"On keskeistä, että koulutus ja tutkinnon suorittaminen suunnitellaan paikallisten olosuhteiden mukaan. Työpaikalla tapahtuvan oppimisen tai osaamisen arvioinnin osalta on turha sopia sellaista, mitä yrityksissä ei tehdä. Malli kannustaa paikalliseen toimintaan", erityisasiantuntija Juha-Ville Mäkinen LVI-Tekniset Urakoitsijat LVI-TU ry:stä sanoo.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “LVI-alan oppilaitoksista työelämäkumppaneita – uusi malli parantaa tutkintojen laadunvarmennusta ja lisää yritysyhteistyötä”

Viimeisimmät näkökulmat