Kokeile kuukausi maksutta

Rakentamislaki läpi eduskunnassa – rakennuslupa ja toimenpidelupa yhdeksi luvaksi

Merkittävimmät eduskunnan tekemät muutokset koskevat rakennuksen purkamisluvan edellytyksiä ja rakennuksen käyttötarkoituksen muutoksen helpottamista. Laki tulee voimaan vuoden 2025 alussa.

Nykyiset rakennuslupa ja toimenpidelupa korvataan yhdellä rakentamisluvalla. Jatkossa esimerkiksi alle 30 neliön varaston tai pihasaunan voi rakentaa ilman lupaa, kunhan rakentamis- ja kaavamääräykset sekä rantarakentamisen säännökset täyttyvät. (Kuva:Lakea)

Eduskunta on hyväksynyt rakentamislain, joka tuo ilmastonmuutoksen torjunnan kattavaksi osaksi rakentamisen lainsäädäntöä. Vuoden 2025 alussa voimaan tulevan lain painotetaan sujuvoittavan rakentamista, vauhdittavan kiertotaloutta ja digitalisaatiota sekä parantavan rakentamisen laatua.

Eduskunta hyväksyi jo aiemmin kokonaisuuteen liittyvät lait rakennetun ympäristön tietojärjestelmästä, maankäyttö- ja rakennuslain muutoksesta ja rakentamisen pätevyyksistä. Merkittävimmät eduskunnan rakentamislakiesitykseen tekemät muutokset koskevat rakennuksen purkamisluvan edellytyksiä ja rakennuksen käyttötarkoituksen muutoksen helpottamista.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Rakentamislaki läpi eduskunnassa – rakennuslupa ja toimenpidelupa yhdeksi luvaksi”

Viimeisimmät näkökulmat