Kokeile kuukausi maksutta

Oulun asuntomessuille 23 pientalokohdetta – tarjolla huvilamaisuutta modernilla teknologialla

Lämmönlähteinä korostuvat kaukolämpö ja erilaiset lämpöpumppuratkaisut sekä aurinkopaneelit ja -keräimet. Muutamiin hankkeisiin on tulossa jopa tonttikohtaista tuulivoimaa, viilennystä tai jäähdytystä sekä energian varastointia akkuratkaisuilla.

Messutaloissa tulee korostumaan digitalisaatio, asumismukavuus ja energiatehokkuus. Kuvassa yksi valituista pientalokohteista.

Oulun Lehtokylän asuntomessujen pientalokohteiksi on valittu 17 omakotitaloa, viisi miniomakotitaloa ja kaksi usean pientalon kokonaisuutta. Suurin osa messuhankkeista rakennetaan nimetyille perheille tai usean perheen yhteisölle.

Hakemusten arvioinnissa painotettiin suunnitelmien arkkitehtonista laatua sekä niiden muodostamaa kaupunkikuvallista kokonaisuutta.  Koteihin on suunniteltu laajasti älykästä automaatiota sekä siihen liittyviä anturointeja ja kulutuksen seurantaa. Digitaalisaatio tuo asuntoihin myös turvallisuutta, älykästä valaistusta ja äänentoistoa sekä arjen toimintojen automatisointia.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Oulun asuntomessuille 23 pientalokohdetta – tarjolla huvilamaisuutta modernilla teknologialla”

Viimeisimmät näkökulmat