Kokeile kuukausi maksutta

Satolla vaikea alkuvuosi – kasvaneita kustannuksia vaikea siirtää vuokriin

Sijoituskiinteistöjen käyvän arvon muutos painoi Saton tuloksen selvästi tappiolliseksi kuluvan vuoden ensimmäisellä neljänneksellä.

Saton vuokra-asuntojen keskineliövuokrat Suomessa olivat katsauskauden lopussa 17,99 euroa neliöltä kuukaudessa. Kuvassa yhtiön taannoin lanseeraama miniasunto Vantaan Martinlaaksossa.

Asuntosijoitusyhtiö Saton liikevaihto laski kuluvan vuoden tammi-maaliskuussa 70,9 miljoonaan euroon viime vuoden vastaavan ajan 74,7 miljoonasta. Nettovuokratuottoa kertyi alkuvuonna 40,8 miljoonaa euroa, kun se oli vuosi sitten 44,4 miljoonaa. Asuntojen taloudellinen vuokrausaste Suomessa kasvoi kuitenkin 95,0 prosenttiin vertailujakson 94,6 prosentista.

Liikevoitto puolestaan painui selvästi pakkaselle ja oli -17,1 miljoonaa euroa, kun se oli vuotta aiemmin 117,9 miljoonaa. Suurin osa tästä selittyy sijoituskiinteistöjen käyvän arvon muutoksella. Nyt yhtiön omistamien kiinteistöjen käypä arvo painui 46,9 miljoonaa euroa miinukselle, kun se oli vuotta aiemmin 82,6 miljoonaa plussalla. Samalla myös konsernin tulos ennen veroja meni 32,1 miljoonaa euroa tappiolliseksi vuoden takaisesta 106,8 miljoonan voitosta.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Satolla vaikea alkuvuosi – kasvaneita kustannuksia vaikea siirtää vuokriin”

Viimeisimmät näkökulmat