Kokeile kuukausi maksutta

Tukes tutki Tikkurilan turmaparvekkeen – kaidejärjestelmien mitoituksissa liikaa tulkinnanvaraa

Tukesin mukaan toimialalle tulisi luoda yhtenäinen ja selkeä mitoitus- ja testauskäytäntö. Nyt kaidejärjestelmät mitoitetaan ja suunnitellaan kohdekohtaisesti.

Tukes on teettänyt onnettomuusparvekkeen kaidejärjestelmästä testejä ja vertailulaskelmia, joiden tulokset on luovutettu rakennusvalvonnalle sekä poliisille.

Turvallisuus- ja kemikaalivirasto Tukes on käynnistänyt Vantaan Tikkurilassa aiemmin keväällä tapahtuneen parveketurman johdosta markkinavalvontahankkeen, jossa se selvittää parvekekaidejärjestelmien turvallisuutta ja  valmistajan tuotteiden vaatimustenmukaisuutta.

Onnettomuustapausta tutkii poliisi, mutta Tukes on teettänyt onnettomuusparvekkeen kaidejärjestelmästä testejä ja vertailulaskelmia, joiden tulokset on luovutettu rakennusvalvonnalle sekä poliisille. Se kertoo käyneensä myös aktiivista keskustelua tuotteen valmistajan ja muiden sidosryhmien kanssa.  Tässä vaiheessa poliisin esitutkintamateriaali on salaista.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Tukes tutki Tikkurilan turmaparvekkeen – kaidejärjestelmien mitoituksissa liikaa tulkinnanvaraa”

Viimeisimmät näkökulmat