Kokeile kuukausi maksutta

Mökkimaksuissa jopa tuplaerot – kalleinta Kuopiossa, Kangasalla ja Savonlinnassa

Keskimäärin kuntakohtaisia maksuja kertyy mökkiläisille 981 euroa vuodessa.

Kalleimmat ja edullisimmat kunnat ovat pysyneet samoina viime vuodet. Vertailun mukaan kuntien perusmaksut ovat kalliita myös Mikkelissä, Asikkalassa, Hämeenlinnassa ja Paraisilla. Edullisempaa puolestaan on Kouvolassa, Porissa, Rovaniemellä ja Raaseporissa.

Mökkeily on tänä kesänä jälleen entistä kalliimpaa, kertoo Omakotiliiton tuore selvitys.

Sen mukaan kesämökkien kuntakohtaiset maksut ovat nousseet  viime vuodesta keskimäärin 8,6 prosenttia. Kalleimpia nämä peruskustannukset ovat tänä vuonna Kuopiossa, Kangasalla ja Savonlinnassa, joissa mökkiläinen maksaa kiinteistöveroa, sähkömaksua ja jätemaksua lähes 1 250 euroa vuodessa.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Mökkimaksuissa jopa tuplaerot – kalleinta Kuopiossa, Kangasalla ja Savonlinnassa”

Viimeisimmät näkökulmat