Kokeile kuukausi maksutta

Valtion tiloissa massiivinen vajaakäyttö – myyntiin tulossa liki 500 000 neliötä tarpeetonta toimistotilaa?

Valtion toimitiloista yli 70 prosenttia on päivittäin tyhjillään.

Marita Salo (vas.), Minnaliisa Kurkinen ja Mirja Luoma juttelivat Senaatti-kiinteistöjen yhteisen työtilan Sesamin kahviossa. Kuva: Mika Ranta / HS

Valtion toimitiloista vastaava Senaatti-kiinteistöt luopuu tulevien vuosien aikana merkittävästä määrästä tarpeettomista ja tyhjilleen tai vajaakäyttöisiksi jääneistä toimistoista. Tuoreen selvityksen mukaan toimistotilojen käyttöaste on pandemian jälkeen jäänyt pysyvästi alas ja on keskimäärin 28 prosenttia.

"Noudatamme valtion kiinteistöstrategiaa, jonka mukaan ne tilat, joita ei tarvita, myydään, jotta pääomia voidaan vapauttaa muuhun käyttöön. Senaatti myy normaalistikin normaalistikin useista kymmenistä reiluun sataan kiinteistöön vuodessa, mutta lähivuosien aikana toimistotiloja tulee myyntiin tavallista suurempi määrä", Senaatti-kiinteistöjen operatiivinen johtaja Tuomas Pusa kertoo.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Valtion tiloissa massiivinen vajaakäyttö – myyntiin tulossa liki 500 000 neliötä tarpeetonta toimistotilaa?”

Viimeisimmät näkökulmat