Kokeile kuukausi maksutta

Asbestipurkutöitä tehdään edelleen ilman lupia

Ramboll laati asbestista tutkimuksen osana Ympäristöministeriön Terveet tilat 2028 -ohjelmaa.

Asbestipurkutyöitä tehdään edelleen usein esimerkiksi linjasaneerauksissa. Suvi Suovaara / Cuvaya

Asbestin käyttö rakennuksissa -kartoituksessa todetaan asbestia olevan rakennuskannassa jäljellä 50 000 – 80 000 tonnia. Nykyisen asbestilainsäädännön ja asbestipurkutyön turvallisten työtapojen myötä voidaan kuitenkin olettaa, että asbestisairaudet vähenevät entisestään tulevina vuosina ja vuosikymmeninä.

Asbestilla tarkoitetaan yleisnimikkeenä kaikkia kuitumaisia silikaattimineraaleja. Asbesti muodostuu kuitukimpuista, jotka hajoavat pitkittäissuuntaan mikroskooppisen ohuiksi kuiduiksi aiheuttaen esimerkiksi keuhkosyöpää.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Asbestipurkutöitä tehdään edelleen ilman lupia”

Viimeisimmät näkökulmat