Kokeile kuukausi maksutta

Caverion sai 21 miljoonan urakat Fingridiltä

Caverion on saanut Fingridiltä kaksi urakkaa, joiden arvo yhteensä on noin 21 miljoonaa euroa.

Toisen urakan arvo on noin 11 miljoonaa euroa. Urakka käsittää uuden 110 kilovoltin voimajohdon rakentamisen jo ikääntyneen ja osittain huonokuntoisen voimajohdon tilalle Keski-Suomessa. Uusi voimajohto ulottuu Kangasniemen Kauppilasta Joroisten Hännilään, ja sen pituus on noin 57 kilometriä. Urakka sisältää myös vanhan voimajohdon purkutyöt. Vanhat puiset voimajohtopylväät korvataan uusilla teräspylväillä.

Caverionilla on jo työn alla hankkeen ensimmäinen noin 41 kilometrin osuus Jyväskylän Hämeenlahdesta Kangasniemen Kauppilan sähköasemalle, ja se valmistuu keväällä 2024. Nyt rakennettava toinen osuus Kauppilasta Hännilään valmistuu vuoden 2025 lopussa. Keskimäärin hanke työllistää rakentamisaikanaan noin 20 henkeä.

”Tulevaisuuden sähkönsiirtokyvyn varmistamiseksi Fingrid uusii useita voimajohtolinjoja. Tähän hankkeeseen sisältyy myös noin 15 kilometrin osuus, jolla Niinimäen tuulipuisto liitetään kantaverkkoon”, Fingridin projektipäällikkö Tommi Olsson sanoo tiedotteessa.

Siuntion sähköaseman kytkinkenttää laajennetaan

Toisessa, noin 10 miljoonan euron urakassa Caverion laajentaa Siuntion Kopulan nykyisen 400/110 kilovoltin sähköaseman 110 kilovoltin kytkinkenttää. Lisäksi kytkinkentällä tehdään merkittäviä muutoksia nykyisiin kenttärakenteisiin. Myös sähköaseman koko suojaus- ja automaatiojärjestelmä uusitaan ja asemalle rakennetaan uusi valvomorakennus.

Projekti alkaa heinäkuussa 2023 ja päättyy tammikuussa 2026.

”Projekti on tärkeä myös Microsoftin Vihdin datakeskukselle, sillä se liitetään kolmella 110 kilovoltin yhteydellä Kopulan sähköasemalle”, Fingridin projektipäällikkö Ville-Petteri Haljala kertoo.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Caverion sai 21 miljoonan urakat Fingridiltä”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat