Kokeile kuukausi maksutta

Nuoret aikuiset eivät innostu rakennusalasta – ”Heikentynyt työmarkkinatilanne on varmasti vaikuttanut alan vetovoimaan”

Eniten 18-29 -vuotiaita kiinnostaa soteala, julkinen sektori ja markkinointiala.

Rakennusalan kiinnostavuus on nuorten aikuisten keskuudessa alhaalla. Kuva: Jussi Helttunen

Kesäkuussa Baronan toteuttamaan Pohjoismaisen Nuorisopulssin vastasi 633 suomalaista, ruotsalaista ja norjalaista 18–29-vuotiasta nuorta. Jokaisesta maasta saatiin yli 200 vastausta.

Tämä artikkeli on tilaajille

Kirjaudu sisään

Yksittäistilaus printti+digi

Tilausjakso valittavissa 6/12 kk, myös määräaikaisena.

Yksittäistilaus digi

Tilausjakso valittavissa 6/12 kk.

1 kk koejakso veloituksetta

Tutustu digi-Rakennuslehteen kuukauden ajan veloituksetta ja sitoumuksetta.

Ryhmätilaus digi (+printti)

Ryhmätilaus sisältää haluamasi määrän käyttäjätunnuksia digiin (+printtilehtiä) yhdellä laskulla.

Tätä artikkelia on kommentoitu 2 kertaa

2 vastausta artikkeliin “Nuoret aikuiset eivät innostu rakennusalasta – ”Heikentynyt työmarkkinatilanne on varmasti vaikuttanut alan vetovoimaan””

  1. Alan pitää katsoa peiliin asiassa. Mikä on vastaanotto yrityksissä nuorten osalta? Ei ole ymmärretty, että tulevaisuudessa monet muut alat kilpailevat nuorista ikäluokkien pienentyessä. Toimintamallia pitäisi miettiä uudelleen rakennusalalla, eikä kitistä noususuhdanteessa työvoimapulasta. Johtamismalli on yleisesti ottaen feodaalinen, tätä pitäisi uudistaa. Jos ala pysty uudistumaan ja mukautumaan, on edessä suuria vaikeuksia. Yritysten pitää olla valmiita alan vetovoimatyöhön, eikä ajatella: ihan hyvä juttu kunhan meidän ei tarvitse tehdä mitään. Vanhoilla ajatuksilla ammutaan itseään jalkaan! Ala pitää tehdä houkuttelevaksi, sitä ei voi ulkoistaa.

  2. Jatkuvat uutiset ulkomaisten työntekijöiden hyväksikäytöistä, huonoista työoloista ja palkoista, eivät varmasti lisää alan kiinnostavuutta. Avoimet työpaikat pääkaupunkiseudulla, Tampereen, Turun ja Oulun alueilla ovat pääsääntöisesti vuokratyöpaikkoja. Toki vuokratyön kautta mahdollisuudet kasvavat, mutta vuokratyöntekijänä ollaan hyvin usein eriarvoisessa asemassa asiakasyrityksen työntekijöihin nähden, tämän voi selvittää mm lukemalla julkista keskustelua vuokratyö kokemuksista. Työvoiman liikuvuuteen pitäisi panostaa, jos työnantaja tilaa vuokratyöntekijän pitäisi antaa mahdollisuus ja aikaa niille rakennusalan kotimaisille ammattilaisille, jotka ovat valmiita vaihtamaan paikkakuntaa. Tai mikä parasta, laittaa yrityksen oma rekry ilmoitus te palveluiden sivuille. Olisi syytä palata rekerytoinnissa ajassa 30 vuotta taaksepäin, tehdä rauhallisemmin, palkata kotimaista työvoimaa ja lopettaa ikäsyrjintä. Ammattilaisia kyllä löytyy, kun peustukset ovat kunnossa. Hyvä tulevaisuus on edessä päin.

Viimeisimmät näkökulmat