Kokeile kuukausi maksutta

Sähkötekniikan myynti supistui hieman toisella neljänneksellä – koko alkuvuosi silti kasvussa

Kasvavia tuoteryhmiä ovat etenkin energiatehokkuuteen ja rakennusten älykkyyteen liittyvät valaistuksen ja lämmityksen säätökojeet ja valaisimet.

Kuvituskuva. Sähköpääkeskus.

Vuoden ensimmäisen puoliskon sähköteknisen tukkumyynnin arvoksi laskettiin 659 miljoonaa euroa, ilmenee Sähköteknisen kaupan liiton (STK) tuoreesta tilastosta. Lukema on 6 prosenttia enemmän kuin vuonna 2022 vastaavalla jaksolla.  Ensimmäisen vuosineljänneksen myynti oli arvoltaan kaikkein aikojen suurin aloitus vuodelle. Vuoden toisella neljänneksellä myynnin arvo  jäi 0,4 prosenttia vuoden 2022 vastaavasta jaksosta, mutta silti tämäkin vuosineljännes oli myynniltään kaikkien aikojen neljänneksi suurin.

"Kumulatiivisesti alkuvuosi pysyi kuusi prosenttia plussalla. Tässä talouden epävarmuustilanteessa pidän tätä alaltamme hyvänä suorituksena. Uudisrakentamisen hidastuminen tulee heijastumaan sähköteknisten tuotteiden myyntiin viipeellä. Toimialammehan on olennainen tekijä myös energiahankkeissa ja liikenneinframme uusiutumisessa, mikä varmasti näkyy näissä positiivisissa luvuissamme. Koko uusiutuvan energian rakentamisvauhti ei vaikuta tilastoihimme, koska kaikki tavarantoimitukset suurhankkeisiin eivät kulje tukkuketjun kautta", STK:n toimitusjohtaja Sallamaari Muhonen kertoo tiedotteessa.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Sähkötekniikan myynti supistui hieman toisella neljänneksellä – koko alkuvuosi silti kasvussa”

Viimeisimmät näkökulmat