Kokeile kuukausi maksutta

Kesko laajentaa toimintaansa Tanskaan

Kesko on sopinut ostavansa tanskalaisen rautakaupan toimijan Davidsen Koncernen A/S:n. Yrityskaupan myötä Keskon liiketoiminta laajenee Tanskaan ja se saa vakaan jalansijan maan rautakauppamarkkinoilla. Samalla Kesko vahvistaa markkina-asemaansa Pohjois-Euroopassa.

Kesko saa yrityskaupan myötä jalansijaa Tanskan markkinoille.

Kesko jatkaa kasvustrategiansa toteuttamista ja laajentaa liiketoimintaansa Tanskan noin 5,7 miljardin euron suuruiselle rautakauppamarkkinalle yrityskaupalla. Markkina on merkittävän kokoinen ja Suomen markkinaan verrattuna yli 1,5-kertainen.

Yrityskaupan kohteena olevan Davidsenin velaton yritysarvo on noin 190 miljoonaa euroa (1 417,15 miljoonaa Tanskan kruunua). Kesko ostaa yrityksestä 90 prosentin osuuden noin 170 miljoonalla eurolla. Davidsenin perhe jää yritykseen vähemmistöomistajaksi 10 prosentin omistusosuudella.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Kesko laajentaa toimintaansa Tanskaan”

Viimeisimmät näkökulmat