Kokeile kuukausi maksutta

KTI-raportti: Kiinteistörahastoilla vaisu alkuvuosi

KTI Kiinteistötiedon tuoreen raportin mukaan kiinteistökauppavolyymi oli alkuvuonna vain 1,4 miljardia euroa. Se on noin kolmasosa vuoden 2022 ensimmäisen vuosipuoliskon 4,4 miljardista eurosta. Myös tuotot jäivät monissa rahastoissa miinukselle.

 

Elokuun lopussa Suomessa oli 20 kiinteistöihin ja kaksi tontteihin sijoittavaa avointa erikoissijoitusrahastoa. Niiden tase oli kesäkuussa 11,4 miljardia euroa.

Kiinteistöihin sijoittavien erikoissijoitusrahastojen aktiviteetti on muun kiinteistömarkkinan tapaan hiljentynyt selvästi vuoden 2023 ensimmäisellä vuosipuoliskolla.

KTI Kiinteistötiedon tuoreen raportin mukaan kiinteistökauppavolyymi oli alkuvuonna vain 1,4 miljardia euroa. Se on noin kolmasosa vuoden 2022 ensimmäisen vuosipuoliskon 4,4 miljardista eurosta.

Erikoissijoitusrahastojen ostot olivat noin 100 miljoonaa euroa, mikä vastaa 7,0 prosenttia markkinoiden kokonaisvolyymistä.  Myyntejä oli KTI:n mukaan ensimmäisellä vuosipuoliskolla vain kolme kappaletta.

Kiinteistösijoituksilla on perinteisesti ollut hyvä riski-tuottosuhde verrattaessa niitä korko- ja osakemarkkinoihin.
Vuoden 2023 ensimmäisellä alkupuolisko jäi kuitenkin vaisuksi kiinteistöjen arvojen laskiessa. Kaikkien erikoissijoitusrahastojen kokonaistuotto oli vuoden 2023 ensimmäisellä puoliskolla oli  -1,4 prosenttia.
Joukossa on kuitenkin myös rahastoja, joiden tuotot ovat olleet plussalla.

Elokuun lopussa Suomessa oli 20 kiinteistöihin ja kaksi tontteihin sijoittavaa avointa erikoissijoitusrahastoa. Viimeiset kolme rahastoa on perustettu viime vuonna, jolloin myös rahastojen yhteenlaskettu tase saavutti tähänastisen huippunsa 11,7 miljardia euroa.

Elokuun lopussa Suomessa oli 20 kiinteistöihin ja kaksi tontteihin sijoittavaa avointa erikoissijoitusrahastoa, joiden tase oli kesäkuussa 11,4 miljardia euroa.

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “KTI-raportti: Kiinteistörahastoilla vaisu alkuvuosi”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat