Kokeile kuukausi maksutta

Puutuotetekniikan professori: Puupohjaisilla eristeillä olisi iso markkinapotentiaali

Henrik Eräjärven mukaan Euroopan noin 15 miljardin euron eristemarkkinat voivat tulevina vuosina tuplaantua, mikäli EU:n energiatehokkuuskampanja lähtee käyntiin. Samalla kasvaa kysyntä myös uusiutuvista materiaaleista valmistetuille eristeille.

Henrik Heräjärvi siirtyi Itä-Suomen yliopistoon Luonnonvarakeskuksesta. Hän hoitaa vanhassa opinahjossaan Joensuun kaupungin lahjoitusvaroin käynnistettyä professuuria Kestävät teknologiat-koulutusohjelmassa. (Kuva: Itä-Suomen yliopisto)

Itä-Suomen yliopiston puutuotetekniikan professorin Henrik Heräjärven mukaan EU:n European Renovation Wave -energiatehokkuuskampanja luo toteutessaan isot markkinat myös puupohjaisille eristeille. EU:n aloitteen mukaan noin 30 miljoonaa eurooppalaista asuntoa pitäisi lisäeristää vuoteen 2030 mennessä. Se tarkoittaa, että Euroopan noin 15 miljardin euron eristemarkkinat voivat tuplaantua.

Tämä artikkeli on tilaajille

Kirjaudu sisään

Tilaa Rakennuslehti

Tilaus sisältää viikkolehden ja yhden käyttäjätunnuksen digiin.

Tilaa ryhmädigi

Ryhmätilaus sisältää haluamasi määrän käyttäjätunnuksia digiin.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Puutuotetekniikan professori: Puupohjaisilla eristeillä olisi iso markkinapotentiaali”

Viimeisimmät näkökulmat