Kokeile kuukausi maksutta

Rakennusliike J. Malmille Satakunnan lennoston urakka

Puolustuskiinteistöt rakennuttaa Puolustusvoimille Pirkkalaan uuden kasarmin laajennusosan.

1980-luvulla valmistunut kasarmi peruskorjataan laajennuksen valmistumisen jälkeen. Kuva: Puolustusvoimat

Kasarmin uudisosaan rakennetaan majoitus- ja toimistotiloja. Kun hanke on valmis, voidaan luopua hajasijoitetuista tiloista. Lisäksi uudisosaan rakennetaan liikunta- ja monitoimihalli, mikä parantaa olennaisesti sisäliikuntamahdollisuuksia varuskunnassa.

Laajennusosan rakentamisen ja vanhan osan perusparannuksen sisältävän rakennushankkeen kustannukset ovat 18 miljoonaa euroa. Pääurakoitsijana toimii Rakennusliike J. Malm.

Rakennustyöt ovat alkaneet syyskuussa ja niiden arvioidaan valmistuvan ensi kesänä. Tämän jälkeen alkaa vanhan kasarmin perusparannus. Rakennushankkeen myötä varusmiesten majoituskapasiteetti kasvaa Pirkkalassa sadalla hengellä.

”On erityisen hienoa, että saimme aloittaa merkittävän rakennushankkeen juuri nyt, kun rakennusalan suhdannetilanne on haastava,” Puolustuskiinteistöjen asiakaspäällikkö Suvi Jokio sanoo.

Vanhan, 1980-luvulla valmistuneen kasarmin perusparannus voidaan aloittaa, kun laajennusosa on ensi kesänä valmistunut ja varusmiehet ovat muuttaneet siihen. Perusparannus valmistuu arviolta kesäkuussa 2025. Tämän jälkeen Pirkkalan tukikohdan varusmiesten majoituskapasiteetti kasvaa noin 350:een.

”Satakunnan lennoston uuden kasarmikokonaisuuden myötä saamme käyttöömme nykyaikaiset ja monikäyttöiset tilat. Rakennushanke parantaa merkittävästi henkilöstömme ja etenkin varusmiesten sekä asevelvollisten palvelusympäristöä. Uskon tämän parantavan entisestään varusmiesten ja asevelvollisten palvelusmotivaatiota sekä koulutustuloksia. Uudet monikäyttöiset tilat palvelevat oman henkilöstömme ja varusmiesten lisäksi koko Tampereen varuskuntaa. Samalla ne tukevat erinomaisesti poikkeusolojen toimintaamme,” Satakunnan lennoston komentaja eversti Mika Kulkas kertoo.

Kasarmin laajennusosa sekä myöhemmin perusparannettava kasarmi täyttävät valmistuttuaan nykyaikaiselle kasarmirakennukselle asetetut tekniset ja toiminnalliset vaatimukset Puolustusvoimien työ- ja oppimisympäristökonseptin mukaisesti.

Uusissa tiloissa esimerkiksi maastovarusteiden kuivaustilat sijoitetaan erilleen majoitustuvista. Näin parannetaan tilojen toimivuutta ja samalla turvataan sisäilman laatua.

Kun Pirkkalan kasarmihanke aikanaan valmistuu, kaikki Ilmavoimien käytössä olevat majoituskasarmit on saatu perusparannettua 2000-luvulla.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Rakennusliike J. Malmille Satakunnan lennoston urakka”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat