Kokeile kuukausi maksutta

Puolustuskiinteistöt laittaa stopin kiinteistöjen sisäilmaongelmille

Puolustuskiinteistöt peruskorjaa kaikki Puolustusvoimien majoitus-, työskentely- ja opiskelurakennukset tämän vuosikymmenen aikana.

Kasarmeista on peruskorjattu jo puolet 2000-luvulla ja tällä hetkellä käynnissä on perusparannukset 15 prosentissa kasarmeista. Dragsvikin kasarmilla Tammisaaressa korjaustyöt alkoivat keväällä.

Senaatti-kiinteistöjen nollatoleranssi sisäilmaongelmille koskee nyt täysimittaisesti myös Puolustusvoimien käytössä olevia rakennuksia, tärkeimpänä niistä kasarmit.

Tavoitteen toteuttamisesta vastaa vuoden 2021 alusta toimintansa aloittanut Senaatin tytärliikelaitos Puolustuskiinteistöt, joka omistaa Puolustusvoimien rakennukset ja vastaa tilojen ylläpidosta ja kehittämisestä.

Puolustuskiinteistöt peruskorjaa kaikki Puolustusvoimien majoitus-, työskentely- ja opiskelurakennukset tämän vuosikymmenen aikana. Kasarmeista on peruskorjattu jo puolet 2000-luvulla ja tällä hetkellä käynnissä on perusparannukset 15 prosentissa kasarmeista.

”Kasarmien sisäilmatilanne on parantunut ja panostamme sisäilman laatuun jatkuvasti. Yhtä aikaa investointien kanssa olemme nostaneet kunnossapitoon käytettäviä euroja kahden vuoden takaisesta 19 miljoonasta eurosta tämän vuoden 35 miljoonaan. Panostamme nollatoleranssissa erityisesti ennaltaehkäiseviin toimenpiteisiin”, toimitusjohtaja Matias Warsta kertoo.

Puolustuskiinteistöjen kunnossapitoyksikköön on palkattu sisäilma-asiantuntijoita, joilla on sekä rakennusterveysasiantuntijan pätevyys että laaja kokemus sisäilmaongelmien tutkimisesta ja ratkaisemisesta.

Rakennuksille tehdään rakennuskatsastus 3–5 vuoden välein niiden käyttötarkoituksesta riippuen. Tänä vuonna katsastetaan ennätysmäärä eli 180 rakennusta. Ensi vuoden loppuun mennessä vähintään kerran katsastettujen rakennusten määrä nousee 400:aan.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Puolustuskiinteistöt laittaa stopin kiinteistöjen sisäilmaongelmille”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat