Kokeile kuukausi maksutta

Kruunusillat-hankkeesta tehdään digitaalinen kaksonen – ”Kaupunki voi tulevaisuudessa automatisoida päätöksentekoa”

Tähän asti tietomalleja on tehty lähinnä vain yksittäisistä rakennuksista ja silloista.

Malliesimerkki luovutusvalmiista digitaalisesta kaksosesta. Kuva: Helsingin kaupunki

Helsingin Kruunusillat-projektin toteuttamista rakennustöistä koko hankealueella tehdään niin sanottu digitaalinen kaksonen, joka luovutetaan tilaajalle eli Helsingin kaupungille varsinaisen valmiin rakennushankkeen lisäksi. Tämä sekä tietomallin että suuren määrän erilaista lisäaineistoa sisältävä tietopaketti on monin tavoin ensimmäinen laatuaan. Aiemmin näin kattavia digitaalisia dokumentointeja ei ole rakennushankkeista tehty, eikä varsinkaan näin isoista ja laajalle alueelle levittäytyvistä kokonaisuuksista.

Tämä artikkeli on tilaajille

Kirjaudu sisään

Kokeile nyt 1 kk veloituksetta!

Ryhmätilaus digi (+printti)

Ryhmätilaus sisältää haluamasi määrän käyttäjätunnuksia digiin (+printtilehtiä) yhdellä laskulla.

Yksittäistilaus printti+digi

Tilausjakso valittavissa 6/12 kk, myös määräaikaisena.

Yksittäistilaus digi

Tilausjakso valittavissa 3/6/12 kk.

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Kruunusillat-hankkeesta tehdään digitaalinen kaksonen – ”Kaupunki voi tulevaisuudessa automatisoida päätöksentekoa””

  1. Mielenkiintoista olisi nähdä eroaako toteumamallin oikeellisuus nykyisestä toimintatavasta, jossa osapuolet hyväksyvät loppupiirustukset, vaikka niitä ei olisi todellisuudessa edes päivitetty, taikka ne vähintään eivät vastaa todellisuutta vaikka ne olisi nimellisesti tehty.

    Eroaako digitaalisen loppupiirustuksen laadunvarmistus ja todennettavuus jotenkin paperiversiosta? Ihmisen täytyy tämä digitaalinen versiokin tarkastaa, ja sitä varten seurata työmaalla suunnitelmanmukaisuutta.

Viimeisimmät näkökulmat