Kokeile kuukausi maksutta

”Melkein kaikissa rakenteissa on jouduttu tekemään jotain sellaista, mikä ei ole normaalia sillan suunnittelua ja rakentamista” – Uusi Hakaniemensilta on melkoinen palapeli

Kruunusillat-raitiotien yhteydessä rakennettava uusi Hakaniemensilta on laittanut suunnittelijat ja rakentajat koville. Silta avataan liikenteelle ensi vuonna mutta päästään rakentamaan täysin valmiiksi vasta, kun vanha on purettu.

Rakenteilla olevan Hakaniemensillan kevyen liikenteen väylät alkavat pääkannen kanssa samassa linjassa mutta laskeutuvat matkan varrella sen alapuolelle. Kuva: Esko Jämsä

Tuskin missään Suomessa on koskaan rakennettu yhtä monta suurta siltaa yhtä pienelle alueelle kuin Helsingin itäisessä kantakaupungissa nyt tehdään. Juhannusviikolla avautui liikenteelle niistä pienin, Sörnäisten Rantatien ylittävä kevyen liikenteen Näkinsilta. Suomen suurin silta, Kruunuvuorensilta, alkaa jo saada muotoaan Korkeasaaren ja Kruunuvuorenrannan välillä.

Jättisillan varjoon ovat jääneet lähes 300 metriä pitkä pikkusillaksi työmaalla nimetty Finkensilta, 422-metrinen Merihaansilta sekä 230-metrinen Hakaniemensilta. Viimeksi mainittu yhdistää Hakaniemen ja Kruununhaan ja korvaa vuonna 1961 rakennetun nykyisen Hakaniemensillan.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “”Melkein kaikissa rakenteissa on jouduttu tekemään jotain sellaista, mikä ei ole normaalia sillan suunnittelua ja rakentamista” – Uusi Hakaniemensilta on melkoinen palapeli”

Viimeisimmät näkökulmat