Kokeile kuukausi maksutta

Uusi korjausrakentamisen tapahtuma maaliskuussa – ”Hankkeet ovat monella tapaa monimutkaisempia kuin uudisrakentamisessa”

Korjausrakentamisen merkitys on kasvanut uudistuotannon hiivuttua.

EU on asettanut tavoitteeksi korjausrakentamisen tuplaamisen. Vuoteen 2050 mennessä rakennuskannan koko EU-alueella on oltava päästötöntä.

Korjausrakentamisen osuus oli 42 prosenttia rakennusurakoiden kokonaisarvosta vuonna 2022. Uudistuotannon matalapaineen vuoksi korjaamisen merkitys on edelleen kasvanut rakennusalan yritysten toiminnoissa. Lue lisää: Eurot liikkuvat korjausrakentamisessa – Pelkkä uudisrakentamisen seuraaminen antaa väärän kuvan koko rakentamisesta

Merkitystään kasvattava korjausrakentaminen nousee 21.3. päivän teemaksi Vanhalla ylioppilastalolla Helsingissä.

Korjausmarkkinat 2024 -tapahtumassa lavalle nousevat Flow Technologiesin Jussi Aho, Rakennusteollisuuden Anu Kärkkäinen, Granlundin Pekka Metsi ja Sitowisen Tomi Valkeapää sekä useita muita alan tekijöitä ja vaikuttajia.

”Vanhan sanonnan mukaan rakentaminen ei lopu koskaan. No, vallitsevassa markkinatilanteessa voinee tarkentaa, että ainakaan korjausrakentaminen ei lopu koskaan. Uudistuotannon leikkautuessa korjaamisen rooli korostuu”, mainitsee tapahtuman järjestävän Sanoma Tekniikkajulkaisujen toimitusjohtaja Teemu Vehmaskoski.

”Korjausrakentamisen kenttä on hyvinkin pirstaleinen niin rakennuttajien kuin toteuttajien osalta. Samalla hankkeet ovat kuitenkin monella tapaa monimutkaisempia kuin uudisrakentamisessa. Tähän liittyy aidosti tarve oppia kokeneemmilta, ja myös jakaa omia kokemuksia.”

Vehmaskosken mukaan Korjausmarkkinat 2024 -tapahtuma haluaa olla myös kasvun alusta.

”Itse odotan iltapäivältä faktoja, näkemyksiä ja ehkä vähän tunnettakin. Meillä on huippupuhujat lavalla, ja kun siihen rinnalle tulee huippuosaajia kuulemaan ja verkostoitumaan, niin olen varma, että tästä tulee hyvä juttu.”

Korjausmarkkinat 2024 starttaa puoliltapäivin lounaalla. Esitysten, paneelikeskustelujen ja muun virallisen ohjelman jälkeen alkuilta jatkuu buffettilaisuuden, afterworkin ja verkostoitumisen parissa hyvän musiikin tahdittamana. Vanhan ylioppilastalon osalta tapahtumaan osallistujien ilta päättyy klo 20.

Sanoma Tekniikkajulkaisut toimii myös Rakennuslehden kustantajana.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Uusi korjausrakentamisen tapahtuma maaliskuussa – ”Hankkeet ovat monella tapaa monimutkaisempia kuin uudisrakentamisessa””

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat