Kokeile kuukausi maksutta

Sato otti vastuullisuustavoitteisiin sidotun 150 miljoonan euron lainan

Lainasopimuksen marginaali on sidottu Saton tärkeimpiin vastuullisuustavoitteisiin.

Arkistokuvaa Martinlaaksosta, jonne tuli Saton asuntoja. Kuva: Markus Jokela / HS

Sato on allekirjoittanut 150 miljoonan euron suuruisen vastuullisuustavoitteisiin sidotun lainasopimuksen LGIM:n kanssa. Laina on vakuudellinen ja maturiteetiltaan 12 vuotta.

Laina käytetään yhtiön olemassa olevien velkojen uudelleenrahoitukseen sekä konsernin yleisiin rahoitustarpeisiin. Lainasopimuksen marginaali on sidottu Saton tärkeimpiin vastuullisuustavoitteisiin.

”Tämä lainasopimus auttaa meitä uudelleenrahoittamaan olemassa olevia velkojamme, mutta laina on myös merkittävässä roolissa yhtiön vastuullisuustavoitteiden toteuttamissa. LGIM:n rahoitus tukee osaltaan merkittävällä tavalla näitä pyrkimyksiä”, Saton talousjohtaja Markku Honkasalo.

LGIM Real Assetsin Head of Real Estate Debt Europe James Spencer-Jones sanoo, että yritys on auttanut monipuolistamaan Sato rahoituslähteitä ja kasvattanut velkojen painotettua keskimääräistä maturiteettiprofiilia.

”Lainaa tukevat Saton hyvä kiinteistökanta ja houkuttelevat lainananto-ominaisuudet. Se on linjassa vastuullisuustavoitteidemme kanssa ja edistää positiivisia pitkän aikavälin tuloksia luotonannon avulla.”

Saton toimitusjohtaja Antti Aarnio luonnehti aiemmin tilinpäätöksen julkistuksen yhteydessä, että vuosi 2023 jää mieleen kiinteistö- ja asuntovuokrauksen toimijoille vaikeana vuotena. Vuokramarkkinassa kilpailu jatkui kovana ja uudistuotanto vuokra-asunnoissa erityisesti pääkaupunkiseudulla vilkkaana.

Lue lisää: Hankala viime vuosi koetteli Satoakin

Vuonna 2023 yrityksen liikevaihto laski noin prosentin 288,4 miljoonaan euroon. Tulos ennen veroja heikkeni selvästi ja painui miinukselle 185,8 miljoonaa euroa. Taloudellinen vuokrausaste heikkeni hieman ja oli 94,9 prosenttia.

Voimakkaan kustannusnousun ja rahoituksen kallistumisen seurauksena Sato päätti lokakuussa 2022, ettei se aloita toistaiseksi uusia investointeja.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Sato otti vastuullisuustavoitteisiin sidotun 150 miljoonan euron lainan”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat