Kokeile kuukausi maksutta

NCC valittiin urakoitsijaksi lukion ja aikuislukion korjaushankkeeseen Helsingissä

Uusi kampus sijoittuu kahteen osoitteeseen.

Ilmakuvaa Konepajan lukion ja aikuislukion uuden kampuksen tiloista Teollisuuskadun puolelta Helsingissä. Kuva: NCC

Helsingin kaupunki on valinnut NCC:n uuden Konepajan lukion ja aikuislukion korjaushankkeen kehittämiskumppaniksi ja projektinjohtourakoitsijaksi Helsingissä. Hanke alkaa kehitysvaiheella. Toteutusvaiheesta tehdään erillinen päätös kehitysvaiheen päätyttyä.

Kehitysvaihe kestää kevään ajan ja tavoitteena on aloittaa hankkeen toteutus kesäkuussa. Laajuus ja kustannukset täsmentyvät kehitysvaiheessa. Uusi Konepajan lukion ja aikuislukion kampus sijoittuu kahteen osoitteeseen Elimäenkadulla ja Töysänkadulla.

Rakennushankkeessa on kokonaisuudessaan kyse vuosina 1942–87 rakennetun 7-kerroksisen opetus- ja toimistorakennuksen perusparantamisesta ja tilamuutoksista.

Konepajan lukion nuorten linja aloittaa toimintansa elokuussa 2024 osoitteessa Elimäenkatu 23. Lukiokampus laajenee, kun Töysänkadun tilat valmistuvat elokuussa 2025.

”Kympin Tilat -palvelussa pilotoimme tässä korjausrakentamishankkeessa tavoitebudjetillista projektinjohtourakkaa. Uudisrakentamisessa tästä toteutusmallista meillä on hyviä kokemuksia”, Helsingin kaupungin projektinjohtaja, arkkitehti SAFA Päivi Halme sanoo.

NCC:n korjausrakentamisen toimialajohtaja Jarkko Heinonen pitää Helsingin kaupungin valitsemaa aikaisen integroinnin toteutusmallia moderniksi tavaksi toteuttaa rakennushankkeita. Hänestä sesoveltuu erityisen hyvin hankkeeseen, jossa tilojen rakentaminen on vaiheistettu ja rakennus on käytössä koko projektin ajan.

Hänestä valittu toteutusmalli kehitysvaiheineen mahdollistaa kaikkien hankeosapuolien osaamisen saamisen mukaan suunnitelmiin ja toteutukseen sekä pienentää oleellisesti riskiä yllättävistä kustannusaiheista. Lisäksi kehitysvaihe mahdollistaa kestävän kehityksen ja kiertotalouden huomioimisen yksityiskohtaisesti,

Helsingin kaupungin omistaman kiinteistön Töysänkadun puoleiset tilat ovat aiemmin olleet Kasvatuksen ja koulutuksen toimialan hallinnon tiloja. Stadin aikuis- ja ammattiopiston tilat säilyvät samassa rakennuksessa Teollisuuskadun puoleisissa tiloissa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “NCC valittiin urakoitsijaksi lukion ja aikuislukion korjaushankkeeseen Helsingissä”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat