Kokeile kuukausi maksutta

Uuden kevyen liikenteen sillan rakentaminen alkaa Helsingissä

Lastenkodinkadun jalankulku- ja pyöräilysillan väri sovitetaan Baanalla sijaitsevan Love Helsinki -teoksen väriin. Kuva: Sitowise

Helsingin kaupunki rakentaa uuden jalankulku- ja pyöräilysillan Lastenkodinkadun ja entisen Marian sairaalan alueen välille. Uusi Lastenkodinkadun silta ylittää pyöräilyn pääväylän, Baanan. Sillan Marian puolelta rakennetaan myös ramppi alas Baanalle.

Rakentaminen alkaa Baanan länsipuolelle sijoittuvasta Marianpuistosta ja rampista sekä Lastenkodinkadun länsipäästä. Urakka sisältää myös Marian alueen puolelle tulevan pelastustien sekä Marianpuiston esirakentamista.

Lisäksi Baanan alueella rakennetaan samassa yhteydessä kunnallistekniikkaa Ruoholahden sillan ja Lastenkodinkadun sillan välillä sekä Ruoholahden sillan suuntaisesti.

Sillan rakentaminen alkaa puun kaadoilla ensi viikolla ja urakka on valmis vuonna 2025. Silta toimii aluksi pelastustienä, kunnes alueen rakentaminen on edennyt siihen pisteeseen, että sen läpi pääsee pyöräilemään ja kävelemään esteettä.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Uuden kevyen liikenteen sillan rakentaminen alkaa Helsingissä”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat