Kokeile kuukausi maksutta

Haahtela kasvoi auttamalla asiakkaitaan- ”Tavoite on vaan toimia vähän toisin kuin rakennusalalla on yleensä tapana”

Rakentamistalouden asiantuntijayhtiö Haahtela kulki numeroiden perusteella pitkälti toiseen suuntaan kuin rakennusalan yleinen suhdanne.

Professori Yrjänä Haahtela esittelee yhtiön luomaa teknologiaa, Kuva: Saku Metsärinne
Kuuntele juttu

Yhtiö kasvatti liikevaihtonsa 25 miljoonaan euroon ja teki myös hyvää tulosta: liiketulosprosentti oli 21,8. Haahtelan laskutus henkilöä kohden oli yli 146 000 euroa. Luvussa oli nousua lähes 10 000 euroa.

Konsernijohtaja Yrjänä Haahtelan mukaan vuoden 2023 numeroissa ei sinällään ole mitään yllättävää. Hänen perustamansa yhtiö on hänen mielestään taivaltanut samaa tasaisen kasvun polkua myös aiempina vuosina.

”Ei meillä ole mitään kasvustrategiaa. Tavoite on vain auttaa asiakasta ja toimia vähän toisin kuin rakennusalalla on yleensä tapana”, Haahtela kertoo.

Yhtiön hyvät luvut syntyvätkin konsernijohtajan mukaan siitä, että talossa on osaavaa väkeä. Sen myötä hankkeet etenevät alusta loppuun asiakkaan asettamissa aikatauluissa, pysyvät budjeteissaan eikä laadustakaan tingitä.

Kehityspanoksissakaan ei ole nuukailtu, sillä 15–20 prosenttia liikevaihdosta käytetään suoraan oman toiminnan, henkilöstön osaamisen ja teknologian kehittämiseen. Sen tuloksena Haahtela mainitsee kaikkien toimijoiden saataville tuodun teorian ja ohjelmiston talouden ja hiilijalanjäljen ohjausta ja hallintaa varten.

”Houkutuksia rönsyilyyn on toki vuosien varrella riittänyt, mutta olemme pysyneet pitkien ja vaativien hankkeiden kokonaisvaltaisina projektinjohtajina. Lisäksi olemme velaton yhtiö, joten korkojen nousukaan ei ole meitä juuri heiluttanut”, Haahtela sanoo.

Yhtiön mittavia projekteja ovat Kemiran tutkimuskeskus Espoossa, Keskon logistiikkakeskus Hyvinkäällä sekä tänä vuonna valmistuvat puurakenteinen Katajanokan laituri ja Lyyra Helsingissä.

”Rakentamisen volyymipudotus ja asuntorakentamisen pysähtyminen on ollut hämmentävä ilmiö. Meidän etuna on ollut se, että hankkeet ovat pitkiä ja vaativia. Toki jos tilantarve tästä kokonaan hiipuu, niin ei projektijohtopalveluillekaan ole kysyntää. Uskon silti, että syksyllä suhdannetilanne näyttää jo paremmalta.”

Rakennuslehden suurimmat taulukot ja kaikki toimiala-analyysit ovat kokonaisuudessaan 24.5. ilmestyneessä lehdessä. Verkon Suurimmat-työkalun päivittyneisiin tietoihin pääset tästä linkistä.

 Suurimmat-erillisjulkaisuun pääset tästä: Suurimmat 2023 -julkaisuun.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Haahtela kasvoi auttamalla asiakkaitaan- ”Tavoite on vaan toimia vähän toisin kuin rakennusalalla on yleensä tapana””

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat