Ylva teki EU:n ensimmäisen taksonomia-analyysin kiinteistöilleen ja huomasi monta ihmeellisyyttäkin kriteereissä

EU:n ympäristökriteerit eli taksonomia tulee vauhdilla paitsi vihreän siirtymän elvytykseen myös yritysten vastuuraportteihin. Ensi vuonna suurten yritysten pitää jo hallita taksonomia. Ylva näytti esimerkkiä ja ihmetteli muun muassa vesikalusteiden lirutusvaatimuksia.

EU määritteli tiukoin ympäristökriteerein, mihin elvytysrahoja saa käyttää – taksonomia tulee julkisiin hankintoihinkin

Taksonomia on termi, johon jokainen rakentaja törmää lähivuosina on kyse sitten rahoituksen hankkimisesta tai julkisiin hankintoihin osallistumisesta. EU ohjaa taksonomian avulla rahoitusta ympäristön kannalta kestäviin kohteisiin, ja samaa tekevät myös rahoituslaitokset. Taksonomiaa ei voi välttää, sillä se muodostaa uuden minimitason, jonka yli on yllettävä.

Vihreä vallankumous alkoi rakentamisessa – kohta se on arkipäivää työmailla

Arkta ratsastaa vihreällä aallolla eli hiilipihillä energiaa säästävällä rakentamisella. Myös YIT on lähtenyt puukerrostalojen rakentajaksi ja Skanska harkitsee sitä vakavasti. Kreate on edelläkävijä kiertotaloudessa. Rakentaminen vihertyy jo ennen kuin uusi lainsäädäntö tekee siitä pakollista. Itävaltalainen CLT on yksi voittajista, kotimainen betoni puolestaan on ahtaalla.